Achizitionarea unei locuinte, cum sa faci o alegere inteligenta

in Financiar

Achizitionarea unei locuinte presupune o schimbare in bine, cel mai adesea, dar si un efort din partea celui implicat. In afara de cheltuielile care presupun amenajarea spatiului si transportarea tuturor bunurilor, este important sa tii cont de cateva chestiuni importante, pentru a evita ulterior cheltuielile inutile si pierderea unor sume importante de bani.

Achizitionarea unei locuinte

Ce este important sa faci la achizitionarea unei locuinte?

Exista detalii pe care este posibil sa le ignori din cauza entuziasmului, atunci cand pornesti in cautarea unei locuinte. Iata cateva chestiuni importante, pe care trebuie sa le adaugi pe lista:

  • Fa o revizie completa a locuintei, inainte de a bate palma cu vanzatorul. Verifica in special instalatiile de gaz, cele de electricitate si pe cat posibil, instalatiile de apa. Acest lucru te va feri ulterior de cheltuieli suplimentare si iti vei putea cheltui bugetul pentru alte amenajari necesare.
  • Viziteaza casa in timpul zilei, pentru a-ti da seama daca incaperile sunt luminoase si insorite. Nu iti va fi indiferent daca traiesti intr-o casa umbroasa, sau daca te vei bucura de lumina naturala suficienta in toate incaperile.
  • Pe lumina vei putea constata daca peretii casei sunt sanatosi, daca exista probleme de infiltratii, sau de igrasie. Priveste cu atentie tavanul, verifica ferestrele si cere sa vezi in interior toate incaperile: debarale, camara, pivnita.
  • Analizeaza cu atentie distributia spatiului si raporteaza totul la nevoile personale. Daca ai un buget redus, gandeste-te in ce mod vei putea amplasa mobilierul pe care il detii deja, cum se va incadra in noua locuinta.
  • Detinerea unei proprietati reprezinta o investitie importanta, iar asigurarea ei inseamna protejarea a tot ceea ce inseamna camin pentru familia ta, astfel ca studierea unor oferte de asigurare a locuintei de la Asirom.ro este o tema pe care n-o poti ignora.
  • Daca ai familie, vizitati casa impreuna, este cel mai bun mod pentru a evita reprosuri ulterioare. Nu uita, casa va reprezenta un camin pentru toata familia si este important sa fiti cu totii confortabili impreuna.
  • Studiaza zona din toate punctele de vedere, in special in cazul in care locuinta pe care doresti sa o achizitionezi este izolata. Verifica daca utilitatile functioneaza in conditii optime, exista presiune la apa, furnizarea curentului electric se face in parametri optimi si alte servicii legate de internet, televiziune, telefonie.
  • Asigura-te ca exista facilitati, transport in comun, gradinita si scoala pentru copii, un medic de familie la care te poti inscrie. Toate acestea sunt importante pentru siguranta si confortul tuturor.
  • Nu ignora caile de acces, calitatea drumurilor si distantele pe care vei fi obligat sa le parcurgi zilnic pentru deplasarea la serviciu. Un drum lung, intr-un trafic aglomerat, presupune un factor de stres suplimentar, pe care este bine sa-l eviti. In plus, reprezinta cheltuieli suplimentare, care se vor scadea din bugetul familiei, dupa instalarea in noua ta locuinta.
  • Imediat dupa achizitionarea locuintei, nu uita sa comunici modificarea de domiciliu la oficiul postal si la institutii, pentru a primi in continuare instiintari si comunicate de interes. Schimba yalele, cheile, contacteaza cat mai rapid companiile furnizoare de servicii, pentru a beneficia in scurt timp de toate facilitatile necesare.

Acorda atentie acestor detalii, fii constient de nevoile personale, nu uita sa tii cont de parerile tuturor celor care se vor bucura de noua achizitie, pentru ca ulterior sa te bucuri de caminul pe care l-ai visat mereu!

Susa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!