Ai o locuinta noua? Iata 3 motive pentru care merita sa achizitionezi o asigurare facultativa pentru ea!

in Financiar

Asigurarea facultativa a locuintei este un pas la care trebuie sa te gandesti neaparat atunci cand te muti in casa noua. Exista o multime de riscuri pe care este bine sa le iei in considerare in orice moment, pentru a putea preveni aparitia lor. Asadar, daca iti doresti sa ai casa pe deplin protejata, este recomandat sa optezi pentru o polita de asigurare care sa iti ofere siguranta de care ai nevoie pentru a te simti confortabil in deplinatatea ei.

Asigurare facultativa locuinta

In acest articol vei afla care sunt cele 3 motive pentru care asigurarea facultativa a locuintei reprezinta alegerea potrivita pentru linistea ta

  • Cauze naturale

    Pagubele naturale pot aparea in orice moment si au un grad mare de imprevizibilitate. Incendiul, exploziile, cutremurele, inundatiile, furtunile sau alte evenimente similare iti pot afecta locuinta, brusc, rapid si fara avertisment. Asadar, chiar daca nu poti sa previi astfel de intamplari nefericite, poti beneficia de o acoperire completa, care sa vina in ajutorul tau. Pentru anumite tipuri de dezastre naturale (cutremure, alunecari de teren, inundatii), exista o lege care prevede asigurarea obligatorie a casei. Insa, pentru a fi pregatit pentru orice fel de scenariu, trebuie sa compari ambele categorii de asigurari (obligatorie si facultativa), pentru a vedea care sunt avantajele de care poti beneficia de pe urma celei facultative (care nu o inlocuieste pe cea obligatorie, dar poate veni in completarea acesteia).

  • Polita personalizata

    Daca vrei sa-ti configurezi polita de asigurare asa cum doresti tu, poti opta pentru o polita flexibila, pe care sa o poti gestiona in functie de nevoile tale. Poti beneficia de asigurare nu doar pentru locuinta propriu-zisa, ci si pentru instalatii, anexe gospodaresti, mobilier, aparate electrocasnice si electronice, imbracaminte, incaltaminte si alte obiecte similare. De asemenea, in aceasta polita poti cuprinde mai multe categorii de riscuri, precum calamitati naturale, fenomene atmosferice diverse, furt, riscuri politice si altele. Prin urmare, poti incheia o polita pentru locuinta care sa raspunda la cat mai multe dintre nevoile tale de asigurare.

  • Raspunderea civila a familiei

    Polita de asigurare facultativa a locuintei poate include si raspunderea civila a ta si a familiei tale (rudele sau persoanele care locuiesc impreuna cu tine, in locatia respectiva). Aceasta acopera prejudiciile ce pot fi produse de tine sau membrii familiei tale unor terte persoane. Respectivele prejudicii (vatamari corporale, pagubele bunurilor apartinand tertelor persoane etc.) sunt acoperite nu doar in interiorul locuintei in cauza, ci pe tot teritoriul Romaniei. Astfel, vei beneficia de protectie extinsa, indiferent de locul in care s-au produs acestea. De asemenea, polita iti ofera asigurare si in cazul aparitiei unor cheltuieli de judecata, intr-un proces civil, daca ai obligatia de dezdaunare, ca urmare a evenimentelor pentru care ai beneficiat de asigurare.

Asigurare facultativa locuinta

In concluzie, polita de asigurare facultativa a locuintei este avantajoasa din mai multe puncte de vedere. Pentru a vedea care este formula optima pentru tine, poti apela la ajutorul unui consultant, care sa-ti puna la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai buna decizie. Este important sa fii pregatit pentru orice fel de riscuri si sa-ti protejezi atat casa si bunurile, cat si familia, in cazul aparitiei unor evenimente nefericite!

Sursa foto: Pixabay.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!