Avantajele care survin odata cu modernizarea casei parintesti de la tara, a parintilor sau bunicilor

in Casa de vacanta

Nici nu e de mirare daca iei in calcul achizitionarea unei cabanute la tara sau a unei case in apropierea orasului in care locuiesti, mai ales in contextul sanitar actual, unul incert, marcat de foarte multe variabile. Eradicarea tuturor tulpinilor de virus SARS-Covid va presupune, cel mai probabil, inca un orizont de asteptare, imposibil de estimat chiar si de catre epidemiologi.

Case la tara

In aceste conditii, este posibil ca telemunca si scoala online sau desfasurarea lor in format hibrid sa revina, ceea ce nu e neaparat o veste buna pentru toata lumea, mai ales pentru cei care nu dispun de suficient spatiu la bloc. Daca ai crescut la tara si esti obisnuit cu natura, munca fizica si linistea specifica mediului rural, acest lucru e o certitudine. Desigur, cel mai important impediment in toata aceasta ecuatie il reprezinta lipsa resurselor financiare sau imposibilitatea directionarii unui buget considerabil pentru aceasta investitie.

Si chiar daca perspectivele sunt optimiste, iar pandemia va deveni doar o amintire in scurt timp, cu toate acestea, tu iti doresti, independent de situatie, sa te bucuri macar la final de saptamana sau in zilele de concediu de o oaza de liniste. Atunci, poti alege o cale de mijloc: modernizarea casei parintesti, fie ca aceasta apartine sau a apartinut lor si/sau bunicilor.

De unde sa incepi acest proces? In primul rand, inainte de a te apuca de modificari si "update-uri", este necesar sa te consulti cu acestia, eventual cu fratii, si sa conveniti asupra a ceea ce va urma.

Recomandarile noastre pot fi implementate etapizat si, desigur, nu in ordinea expusa.

Curtea si gradina

De cele mai multe ori, la tara, gradina devine si un depozit de obiecte, de la fiare vechi care, in viziunea locatarilor, vor folosi intr-o zi la ceva, bucati de tigla, lemne de diferite dimensiuni, utilaje agricole nefunctionale. Asadar, o curatenie generala si renuntarea la acestea reprezinta un prim pas. In aceasta etapa este definitorie puterea ta de persuasiune, mai ales daca parintii sunt genul de persoane care aduna si saci de peturi, borcane si borcanele, recipiente de la inghetata sau conserve.

Apoi poti trece la pasul urmator, preocupandu-te in mod insistent de iluminat gradina, mai ales daca vrei ca vara sa petreci cat mai mult timp intr-un hamac sau atunci cand te intorci noaptea din oras sa se aprinda, rand pe rand, beculete cu senzori care sa te ghideze. In acelasi timp, e o solutie moderna si necesara in zilele noastre, practica, care nu necesita investitii majore.

Urmeaza amenajarea spatiului exterior, montarea unor pavele de exterior, definirea unor poteci din piatra, plantarea unor plante ornamentale, rezistente la conditiile variabile de mediu. De asemenea, poti lua in calcul pe viitor si achizitionarea sau constructia unui leagan din lemn si a unui foisor, cu un cuptor de caramida. Totodata, daca te preocupa mult siguranta, e indicat sa montezi cateva camere de supraveghere de exterior.

Confort si standarde

Chiar daca te vei confrunta cu adevarate lupte de "rezistenta" si divergente de opinii in ceea ce priveste modernizarea fortata a locuintei, trebuie sa le explici seniorilor ca e timpul sa se alinieze standardelor moderne. In plus, aceasta masura este si in beneficiul lor, daca deja nu au adoptat-o. Astfel, o soba poate fi pastrata doar de decor si de rezerva, dar o centrala termica va fi mult mai eficienta in incalzirea intregii case. La fel si apa curenta, daca nu dispun inca de aceasta facilitate. Daca nu exista inca o baie, e timpul sa construiesti una, mai ales ca e o necesitate. Poti adauga cateva camere la casa principala, poate o anexa pe care sa ti-o amenajezi dupa bunul plac, insa mai tarziu, caci mai intai trebuie sa valorifici ceea ce exista deja.

Case la tara

Acasa e un loc in care ajungi ori de cate ori ai timp si in care te regasesti, asa ca investitia merita realizata, important este sa iti doresti sa faci asta.

Sursa foto: pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!