Beneficiile utilizarii serelor si solariilor de gradina

in Ghid Practic Gradina

Daca locuiesti la casa si dispui de un mic teren, te poti considera fericit pentru ca acesta iti ofera posibilitatea de a instala sere si solarii de gradina si a te bucura de beneficiile gradinaritului in orice anotimp!

Beneficiile utilizarii serelor si solariilor de gradina

Sursa foto: https://cdn.shopify.com/

Indiferent de pret, serele si solariile sunt achizitii inteligente care iti pot aduce multe satisfactii! Iata de ce merita sa ai si tu o sera sau un solar!

O poti transforma intr-o zona de relaxare in aer liber

Cand vremea rece incepe sa se faca simtita vei fi incantat sa te poti retrage intr-o sera sau un solar de gradina si sa te ocupi de flori sau de legume. Datorita acestora poti creste plante chiar si in sezonul rece si poti sa practici gradinaritul pe tot parcursul anului.

De asemenea, iarna poate fi locul in care sa instalezi mobilierul de terasa pentru a petrece timp placut.

Vei putea creste plante exotice

Daca esti pasionat de gradinarit, sigur iti doresti sa cresti plante care au nevoie de caldura si un mediu controlat pentru a se dezvolta armonios. Cu sere si solarii de gradina vei putea sa creezi mediul ideal pentru acestea si sa incepi sa te ocupi de ele. Desigur, vei avea nevoie de o sursa de incalzire si sa asiguri un mediu umed adecvat.

Poti face rasadurile de care ai nevoie in gradina

Daca ai o gradina de legume, stii cat de importante sunt rasadurile viguroase si sanatoase pentru a avea recolte bogate. Fara o sera sau un solar le poti creste in casa, dar acest lucru inseamna sa ocupi tot spatiul de langa ferestre si poate chiar sa faci mizerie. Cu sera incalzita insa, producerea rasadurilor pentru primavara devine posibila inca din prima luna a anului!

Poti planta legumele oricand doresti

Serele sunt perfecte pentru a planta legumele mai devreme sau chiar mai tarziu! intr-o sera poti crea conditiile necesare dezvoltarii armonioase a acestora si nu mai esti conditionat de vreme. Sera iti protejeaza plantele de inghet si vei putea extinde sezonul de crestere!

Poti avea o gradina de iarna

Primul motiv pentru care cei mai multi oameni sunt interesati de o sera sau un solar de gradina este faptul ca astfel au posibilitatea de a cultiva legume chiar si iarna. Astfel, ei isi pot asigura verdeata, salata, kale, rucola, morcovi sau ceapa proaspete pe toate perioada anului si, daca sera este incalzita, pot incerca sa produca chiar si rosii, castraveti si ardei.

Vei putea creste pomi fructiferi tropicali

Sera poate asigura mediul ideal pentru a creste lamai sau portocali! Iernile sunt prea friguroase pentru ca ei sa reziste afara, dar intr-o sera incalzita pot avea acel mediu controlat necesar. Astfel, vei putea avea citrice proaspete chiar din propria gradina!

Vei putea cultiva flori in orice anotimp

Daca esti pasionat de flori, vei fi incantat sa ai o sera pentru a planta bulbi de flori si a avea inca din primele luni ale anului zambile, narcise sau lalele! Chiar daca au nevoie de atentie, caldura si apa, te vei putea bucura de buchete superbe in cele mai friguroase luni, cu mult inainte ca ele sa iasa prin gradini.

Sera este ideala pentru a crea un mediu controlat de crestere

Gradinarii iubesc serele si solariile de gradina pentru ca le ofera posibilitatea de a crea medii controlate de crestere pentru plante. Astfel, ei stiu ca rasadurile sunt protejate de vant, grindina, animale, soare sau ploi abundente si ca exista sanse mai mari sa aiba recolte bogate. Nemaifiind conditionati de vreme, gradinarii vor putea planta chiar si seminte, fara a mai fi necesar sa inceapa cu rasaduri.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!