Tips and tricks pentru alegerea perdelelor si draperiilor

in Decoratiuni

Te-ai gandit vreodata ca unele dintre cele mai importante elemente din locuinta ta sunt perdelele si draperiile? Ei bine, asemenea accesorii dicteaza intreaga atmosfera din incapere. Tocmai de aceea, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita achizitionarii variantei potrivite.

Alegrea perdelelor si draperiilor

Pe piata exista o sumedenie de optiuni, insa nu toate iti ofera garantia calitatii. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi perdele si draperii unice:

  • Nu uita de caracteristicile stilului de amenajare abordat in locuinta - Este unul dintre cele mai importante lucruri cand vine vorba de crearea unui spatiu echilibrat din toate punctele de vedere. Mobilierul este primul aspect de care ar trebui sa tii cont. Incearca sa alegi perdele si draperii care sa completeze armonios efectele vizuale create de obiectele de mobilier. Poti opta, de asemenea, pentru alternative nonconformiste, care sa devina pata de culoare din incapere. Insa, ai grija la felul in care se imbina cromatica. Covorul sau cuverturile sunt alte componente pe care le poti lua in calcul in realizarea asortarii.
  • Analizeaza cu atentie materialul din care sunt realizate - Poliesterul este una dintre cele mai indicate variante din numeroase motive. Este recunoscut pentru proprietatile durabile si rezistente in fata diverselor socuri mecanice. De asemenea, este disponibil intr-o paleta diversificata de nuante si texturi, ceea ce iti va permite sa personalizezi spatiul dupa bunul plac.
  • Ia in calcul locul in care urmeaza sa le atasezi - Ar trebui sa intelegi exact scopul fiecarei incaperi inainte de a achizitiona perdelele potrivite. Dormitorul, spre exemplu, este locul in care iti reincarci bateriile dupa o zi obositoare de munca. Astfel, draperiile ar trebui sa fie cat mai inchise la culoare pentru a-ti oferi un somn linistit. Pe de cealalta parte, in cazul living-ului ar trebui sa mizezi pe optiuni mai luminoase, care sa dea senzatia unei atmosfere calde, de familie.
  • Nu uita de importanta personalizarii - Definitivarea unei locuinte care sa te reprezinte in totalitate ar trebui sa devina principalul tau scop. Fiecare obiect sau accesoriu ar trebui sa poarte amprenta felului tau de a fi. In ceea ce priveste perdelele si draperiile, adapteaza culorile in functie de efectul vizual pe care vrei sa il creezi. Daca iti doresti momente linistite in familie, nuantele de maro sau crem sunt cele mai indicate. De asemenea, daca iti place sa iesi din tipare si sa atragi toate privirile, culorile vii precum mov, rosu sau albastru.
  • Stabileste un buget clar dinainte - Inainte de a achizitiona perdelele preferate, aloca un buget clar. De asemenea, ia in calcul colaborarea cu o echipa specializata in servicii design interior si recunoscuta pentru rezultatele obtinute de-a lungul timpului. Intr-un asemenea mod, te vei asigura ca accesoriile vor trece cu succes testul timpului, iar tu vei putea sa definitivezi cu succes locuinta perfecta. Calitatea este cea mai profitabila investitie, indiferent de caz.

Cautarile pentru perdelele si draperiile potrivite cerintelor tale au luat sfarsit. Zen Interior iti ofera optiuni care combina ingenios calitatea si functionalitatea.

Alege intotdeauna pe cei mai buni!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!