Autocolantul - o varianta rapida de redecorare a mobilei

in Decoratiuni

V-ati saturat de aspectul mobilei din bucatarie sau din dormitor? E normal sa simtiti nevoia de schimbare, mai ales ca tendintele din designul interior se schimba relativ des. Dar pentru o astfel de schimbare e nevoie de un efort financiar, un mobilier nou poate genera costuri semnificative.

Autocolant mobila bucatarie

Totusi, aceasta tendinta fireasca nu ar trebui sa fie infranata de partea financiara pentru ca aveti la indemana solutii cu buget redus: puteti aplica autocolant mobila, iar corpurile de mobilier vor capata un noua infatisare, in stil modern sau clasic, in functie de modelul de autocolant pe care-l veti alege.

In acest fel veti inlatura din monotonia imprimata decorarii de scurgerea lenesa a timpului si veti putea schimba periodic nuantele predominante din camera respectiva. Cu timpul gusturile se pot schimba, iar decorarea ar trebui sa tina pasul, in special in spatiile pe care le folositi des in comun, cum ar fi bucataria sau livingul.

Cu aceasta varianta de redecorare puteti darui o noua viata mai ales obiectelor de mobilier care au suferit mici zgarieturi, pe a caror culoare patina timpului si-a lasat amprenta, sau celor a caror suprafata s-a matuit ori pe care diverse lichide varsate accidental (cafea, ceai, cerneala, etc) au lasat pete nedorite ce nu mai pot fi indepartate.

Autocolant mobila bucatarie

In functie de ce doriti sa obtineti, puteti folosi autocolant mobila cu aspect de furnir, recomandat in special pentru decorari clasice. In cazul unor amenajari moderne puteti sa aplicati autocolant decorativ cu diverse tipare sau chiar in nuante uni.

Autocolantul cu aspect de furnir are avantajul unei texturi aparte, cu mici fisuri care redau extrem de real suprafata unui mobilier din lemn.

Acest autocolant este confectionat din film PVC, iar are pe verso un film de adeziv fara solventi sau substante toxice, ceea ce o sa va permita o lipire usoara, fara a fi nevoie sa apelati la firme specializate. Fiind confectionat din PVC, produsul este rezistent la apa si umiditate, deci veti putea curata usor suprafata autocolantului cu orice detergent casnic uzual, cu ajutorul unui burete sau al unei lavete umede.

Gama de modele care imita furnirul este foarte larga, de la cele cu nuante foarte deschise, cum ar fi stejarul alb sau frasinul, pentru decorari in stil scandinav, pana la nuantele foarte intunecate, ca wenge sau abanos. Iar pentru nuantele intermediare de bej si maro, puteti alege dintre numeroasele variante disponibile, de la diverse imitatii de stejar, fag, mesteacan, artar sau pin, pana la esentele de lemn considerate ca fiind nobile, mahon si nuc.

Autocolant mobila bucatarie

Aplicarea pe toate corpurile de mobilier va modifica radical designul intregii incaperi, dar si atunci cand decorati doar un corp de mobilier de dimensiuni reduse, o noptiera sau o masuta de cafea, puteti obtine un efect deosebit si o amenajare cu adevarat unica care sa va exprime personalitatea.

Dar autocolantele nu sunt o solutie rapida de decorare doar pentru mobilier, inclusiv usile pot beneficia de aceasta metoda rapida de reconditionare. Chiar daca doriti doar adaugarea unui accent si-l veti aplica doar pe usa, veti realiza cu usurinta o schimbare binevenita a intregii amenajari.

Pentru lipirea autocolantului aveti nevoie de un cutter si o racleta (care poate fi usor inlocuita de un card sau o rigla), mai ramane doar sa alegeti modelul preferat si... spor la treaba!

Lipire autocolant mobila

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!