3 feluri delicioase in care poti prepara cartofii

in Recomandari

Cartoful este poate cea mai populara leguma care se regaseste in alimentatia de zi cu zi. Desi varianta cartofilor prajiti nu este tocmai sanatoasa si nici recomandata pentru silueta, exista numeroase modul in care ii poti prepara, astfel incat sa obtii feluri delicioase de mancare.

feluri delicioase in care poti prepara cartofii

Sursa foto: miele.ro

Marele avantaj al cartofilor, pe langa gust, este ca se prepara rapid si pot fi combinati cu diverse alte preparate. Pe langa garnituri, la fel de bine pot fi consumati si ca fel principal.

Daca iti doresti un stil de viata sanatos, dar care sa includa feluri delicioase de mancare, poti invata sa prepari cartofii altfel decat prajiti in ulei. De exemplu, coacerea la cuptorul clasic transforma un preparat care are la baza cartofii intr-un pranz excelent.

Iata cateva idei de feluri delicioase in care poti prepara cartofii:

Cartofi la cuptor cu usturoi si marar

Cea mai simpla metoda de a gati ceva rapid si gustos este sa folosesti cuptorul. O idee in acest sens sunt cartofii la cuptor cu usturoi si marar, care vor fi gata in aproximativ jumatate de ora. ii poti servi ca garnitura, alaturi de un piept de pui la gratar sau de o friptura de porc. Sunt extrem de simplu de preparat, vei avea nevoie doar de cartofi, cativa catei de usturoi, putin ulei si mararul care se va adauga aproape de final. Curata si spala cartofii, apoi taie-i in cuburi mai mari, trece-i din nou pe sub un jet de apa si lasa-i putin la scurs. Pregateste o tava, pe care vei aseza o hartie de copt. Separat, curata usturoiul si striveste-l bine, apoi amesteca-l cu o lingura de ulei. Aseaza cartofii in tava, adauga putina sare si unge-i cu usturoi cu ajutorul unei pensule sau cu o lingura din lemn. Cantitatea de usturoi o vei stabili in functie de cat de condimentati iti doresti sa fie preparatul. Mai adauga putin ulei in tava, apoi baga la cuptor. Cand sunt aproape gata, pune peste ei mararul tocat. Pastreaza putin si pentru a adauga in farfurie, pentru decor.

Cartofi in coaja cu pui si sos de smantana

Cartofii in coaja cu pui in sos de smantana este un preparat ideal de consumat ca fel principal, atat la pranz, cat si la cina. Vei avea nevoie de cartofi de dimensiuni mai mari, caci acestia vor fi umpluti cu puiul gatit separat. Cartofii se spala foarte bine si in coaja, adica fara sa fie curatati, se baga la cuptor. Separat, intr-o tigaie, pune putin ulei si adauga puiul taiat cubulete. Dupa ce puiul este facut, adauga smantana de gatit, asezoneaza cu sare si piper si pune un varf de lingurita de faina pentru a lega compozitie. Optionat, poti adauga ciuperci sau bacon, in functie de preferinta. Lasa totul sa dea in clocot. Cand cartofii sunt gata, lasa-i 5 minute la racit, apoi fa-le un fel de buzunar sau pur si simplu taie-i pe jumate si adauga compozitia cu pui si smantana. Pentru un plus de prospetime, adauga patrunjel proaspat.

Piure de cartofi cu gorgonzola

O alta varianta de a prepara cartofii in mod delicios este piureul. Daca cel clasic va contine lapte sau unt, dupa preferinte, aceasta varianta va fi mult mai gustoasa cu cateva bucati de gorgonzola. Curata si taie cartofii cuburi, pune-i la fiert cu un strop de sare, iar cand sunt gata zdrobeste-i foarte bine, adaugand sare dupa gust, un cub de unt si lapte, in functie de cat de gros vrei sa ramana. Adauga apoi gorgonzola si amesteca pana cand se omogenizeaza bine compozitia. Serveste cu carne alba de pui, curcan sau peste.

Cartoful poate fi inclus in alimentatia ta in cele mai delicioase preparate, caci este consistent si gustos in acelasi timp, asa ca nu te sfii sa incerci felurile propuse mai sus.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!