Panouri solare sau cum sa platesti cat mai putin la facturi

in Recomandari

Cu siguranta ai vazut cel putin o data in viata niste panouri pe acoperisul unei case si ti-ai adresat intrebarea: "la ce sunt bune?". Ei bine, astazi ne-am propus sa discutam despre panourile solare si sa bifam toate neclaritatile existente.

  • Panouri solare sau cum sa platesti cat mai putin la facturi
  • Panouri solare sau cum sa beneficiezi de apa calda aproape gratis
  • Razele soarelui nu costa bani. Monteaza-ti panouri solare
  • Panouri solare sau de ce nu costa bani razele soarelui
Panouri solare

Panourile solare folosesc energia solara pentru a incalzi apa. Sunt o alternativa la sistemele clasice de incalzire a apei si, in ciuda pretului, sunt extrem de prietenoase cu mediul inconjurator.

Beneficii de moment si de viitor

Au intrat timid pe piata din Romania, dar in ultimii ani au devenit din ce in ce mai cautate. La inceput oamenii au fost sceptici, dar s-au convins in timp de eficienta, calitatea si beneficiile lor:

  • reducerea costurilor la facturile de gaze si energie electrica - in sezonul rece energia solara poate sa acopere intre 50% - 70% din consumul total de apa calda, energie elctrica si caldura, iar vara poate ajunge la 100%;
  • sursa de energie regenerabila si inepuizabila - razele soarelui nu costa bani;
  • reducerea amprentei de dioxid de carbon - folosirea energiei solare nu afecteaza in niciun fel si nu polueaza mediul inconjurator. Panourile solare nu produc deseuri, fum sau reziduuri.

Se monteaza pe acoperis, iar pentru randament maxim, specialistii recomanda sa fie orientate spre sud. Acum nu este nicio problema daca nu le amplasati spre sud. Studiile arata ca eficienta este la fel de ridicata daca amplasarea este catre est sau vest.

Panouri solare

Cum alegi panourile solare potrivite pentru casa ta

Numarul membrilor familiei din casa respectiva influenteaza direct numarul panourilor pe care trebuie sa le cumparati:

  • 2-4 persoane - 2 panouri solare (30-40 de tuburi vidate) + boiler de 200 litri;
  • 5-6 persoane - 3 panouri solare (50-60 de tuburi vidate) + boiler de 300 litri;

Inainte de a face o astfel de achizitie, luati in calcul si localitatea unde locuiti. in cazul in care casa dumneavoastra este amplasata intr-o zona montana, la altitudine ridicata, automat panourile vor avea un randament minim, iar investitia nu isi are rostul.

Panourile solare au nevoie de o panta de inclinare de minim 15 grade pentru a beneficia si de efectul de autocuratare. De asemenea, folositi teava de cupru cu lipire tare, dar si teava cu izolatie solara care rezista la temperaturi de pana la 150 de grade Celsius.

Ce presupune mentenanta anuala a panourilor solare?

Orice dispozitiv necesita mentenanta anuala pentru o functionare optima. Iata ce ar trebui sa verifici la panourile solare pentru a evita neplacerile ulterioare:

  • sistemul solar, boilerul si pompa care nu trebuie sa aiba scurgeri;
  • presiunea din circuitul solar. Daca este scazuta umple circuitul cu antigel solar pana la nivelul optim;
  • tevile de legatura de la panoul solar catre casa;
  • verifica vizual panoul solar;
  • nivelul de inghet al antigelului solar;
  • presiunea de incarcare a vaselor de expansiune.
Panouri solare

Ce se intampla iarna sau in zilele cu nori?

Nu va ganditi ca veti ramane fara apa calda in zilele in care soarele doreste sa ramana ascuns in spatele plafonului de nori sau ca veti apela la surse traditionale de incalzire a apei.

Eficienta in timpul verii este de 100%. in sezonul rece panourile acopera undeva la 60%-80% din necesarul de apa calda al unei familii.

Documente necesare pentru montarea panourilor solare

Nu este o surpriza ca inainte de montarea propriu-zisa a panourilor sunteti nevoiti sa va plimbati de la un birou la altul si de la o institutie la alta. Iata care sunt documentele de care aveti nevoie:

  • Certificat de urbanism - se obtine de la Biroul de Cadastru din cadrul Primariei pe raza careia este amplasat imobilul;
  • Acord de mediu si Aviz de mediu - sunt emise de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) sau de Autoritatea Publica Centrala/ Locala pentru Protectia Mediului in termen de 30 de zile;
  • Aviz de la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) - este emis in termen de 30 de zile;
  • Aviz de Salubritate - este emis de firma de salubritate locala in termen de 15 zile;
Panouri solare

Stim ca ti-am atras atentia. Un singur click te mai desparte de panourile solare care iti vor reduce costurile facturilor la gaze si energie electrica. Acceseaza www.vindem-ieftin.ro, intra in legatura cu unul dintre consultantii nostri, iar valoarea facturilor va scadea cat ai spune...panou solar.

Panou Solar Compact PS185 - panou solar termic pentru prepararea apei calde menajere este doar unul dintre modelele disponibile pe site-ul nostru.

https://vindem-ieftin.ro/produs/panou-solar-compact-ps185/

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!