Dormitorul, zona noastra de relaxare! - Galerie foto

in Recomandari

Dormitorul este zona in care reusim sa ne reculegem, sa ne relaxam si sa ne odihnim pentru o noua zi... Tocmai de aceea acesta zona a locuintei este una dintre cele mai importante, o zona in care confortul, functionalitatea si designul trebuie sa creeze un mix perfect!
 

 

 

Imagini amenajari dormitoare

 

Design-ul dormitorului

 

Amenajarea dormitorului trebuie realizata in functie de designul interior al intregii locuinte. Pentru obtinerea unei locuinte cu aspect unitar este foarte importanta pastrarea stilului de amenajare in fiecare incapere a locuintei.

 

Dormitorul modern-minimalist

 

Dormitor inspirat

 

Pentru cei ce iubesc stilul minimalist si au optat pentru realizarea unui design in linii si culori clare, amenajarea dormitorului poate deveni o provocare. Cateva elemente simple vor transforma un dormitor impersonal intr-un dormitor minimalist plin de “efect”.

 

Alegeti mobilierul pentru dormitor - patul, noptierele ba chiar si decoratiunile - intr-o singura culoare. Pentru a optiune un efect unic optati pentru nuante de alb sau tonuri neutre de crem, bej, gri. Interioarele monocromate ofera un aspect spectaculos dormitorului.

 

Iluminatul este un element foarte important in interioarele minimaliste. Atat lumina naturala - oferita de suprafetele vitrate mari - cat si sistemele de iluminat artificial au un rol esential in crearea unei atmosfere perfecte in dormitor.

 

Amenajarea dormitorului modern

 

Amenajarea dormitorului modern

 

Amenajarea dormitorului modern

 

Amenajarea dormitorului modern

 

Dormitorul contemporan

 

Amenajarea dormitorului contemporan

 

Dormitorul in stil contemporan ofera simplitate si eleganta in acelasi timp. Tonurile calde de crem, maro, bej – alaturi de accente de culori tari, precum: rosu, verde, albastru – asigura dormitorului contemporan caldura si rafinament.

 

Simplitatea liniilor este regasita in designul contemporan, oferind confort si functionalitate incaperii. Mobilierul monocromat este realizat atat in linii drepte, cat si in forme usor rotunjite.

 

Paturile tapisate sunt un “must” al dormitoarelor contemporane.

 

Piesele de mobilier imbina designul cu functionalitatea oferind solutii practice pentru activitatile zilnice.

 

Amenajarea dormitorului contemporan

 

Amenajarea dormitorului contemporan

 

Amenajarea dormitorului contemporan

 

Amenajarea dormitorului contemporan

 

Dormitorul clasic si clasic reinterpretat

 

Amenajarea dormitorului clasic

 

Dormitorul clasic atrage dupa el piese de mobilier cu un design sofisticat, decoruri elaborate si o gama coloristica spectaculoasa.

 

Stilul clasic ofera o varietate foarte mare de elemente si accente – fiind un stil ce deriva din Roma si Grecia antica.

 

Eleganta, frumusetea si eternitatea stilului clasic este data de piesele de mobilier sofisticate si decorurile artistice pe care acestea le prezinta. Piesele de mobilier capitonate cu materiale luxuriante, finisajele de lemn finisate cu foita aurita, argintata sau antichizate sunt esentiale in crearea unui dormitor clasic. Lemnul natural este de asemenea un element foarte important in designul clasic.

 

Ornamentele pentru decorarea peretilor, crearea unor decoruri spectaculoase din profile decorative si imbracarea peretilor in tapet cu teme clasice sunt de asemenea esentiale pentru un dormitor clasic.

 

Amenajarea dormitorului clasic

 

Amenajarea dormitorului clasic

 

Amenajarea dormitorului clasic

 

Amenajarea dormitorului clasic

 

Suprafete

 

Zona de noapte a devenit in multe dintre locuintele moderne o zona foarte importanta. Astfel, in multe dintre noile proiecte de locuinte, regasim dormitoare cu suprafete generoase, cu zone de dressing si acces in baile proprii.

 

Acelasi lucru nu se poate spune insa si despre locuintele mai vechi in care suprafata dormitoarelor conditioneaza foarte mult atat asezarea mobilierului cat si obtinerea unui incaperi ce ofera un confort maxim.

 

Pentru dormitoarele cu suprafete mici este esentiala limitarea la piesele de mobilier esentiale si crearea unui interior cat mai aerisit si simplist. Astfel, pentru un dormitor cu o suprafata nu foarte generoasa putem opta pentru un pat cu o latime de 140/160 cm, doua noptiere minimaliste, o comoda cu sertare si/sau un sifonier. Este foarte importanta, in special in cazul dormitorarelor cu suprafete mici, realizarea unei compartimentari practice si eficiente a sifonierului astfel incat acesta sa poata asigura spatii de depozitare pentru toate obiectele vestimentare, accesorii etc.

 

Amenajarea dormitorului mic

 

Incarcarea peretilor cu diverse materiale de finisaj nu este recomandata pentru acest tip de dormitoare deoarece se va obtine o incapere supra-incarcata. De asemenea este recomandata alegerea unei game coloristice cat mai deschisa pentru a crea senzatia de spatiu.

 

Dormitoarele cu suprafete generoase, ofera multiple posibilitati de amenajare. In functie de stilul de design al locuintei putem opta pentru o serie de piese de mobilier complementare, precum noptiere desfasurate pe doi pereti, comoda cu sertare, fotolii sau banchete pentru crearea unei zone de relaxare, loung-uri, sifoniere de mari dimensiuni.

 

Amenajarea dormitorului
Indiferent de designul interior ales pentru dormitor, alegeti piese de mobilier si decorative representative, cu scopul personalizarii incaperii. Optati pentru o gama coloristica relaxanta pentru a va putea bucura intotdeauna de confortul dormitorului dumneavoastra.

Autor: Ioana Tinca

Sursa: Interior Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!