5 avantaje pe care le ofera jucariile din lemn

in Recomandari

Esti in cautarea unor jucarii pentru copii? Unele dintre cele mai populare sunt cele din lemn, singurele tipuri de jucarii cunoscute pana la aparitia plasticului.

Avantajele jucariilor din lemn

Sursa foto: https://unsplash.com/

Jucariile din lemn sunt la fel de populare si astazi, pentru copii de toate varstele, deoarece aduc avantaje demne de luat in calcul. Vrei sa afli care sunt beneficiile pe care le aduc modelele de jucarii din lemn pentru copii? Descopera-le pe cele mai importante, in randurile de mai jos!

Jucariile din lemn sunt rezistente si sigure

Jucariile din lemn sunt prezente din cele mai vechi timpuri pana astazi, fiind cele mai rezistente optiuni pe care sa le alegi pentru copii. Totodata, jucariile din lemn pot fi transmise din generatie in generate, mai ales fiindca sunt usor de curatat si nu necesita o ingrijire aparte.

Mai mult, jucariile din lemn sunt mult mai sigure pentru copii, in comparatie cu cele din plastic. Astfel, daca ai un copil nazdravan, trebuie sa stii ca jucariile din lemn nu se strica si nu se sparg usor, mai ales daca acesta tinde sa le arunce. Majoritatea jucariilor din lemn nu au nici multe margini ascutite, in care copiii sa se poata rani.

Jucariile din lemn dezvolta motricitatea

Jucariile din lemn au rolul de a-i dezvolta pe cei mici atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Atunci cand alegi jucarii din lemn pentru prichindeii tai, acestea reusesc sa le dezvolte motricitatea.

Fiindca jucariile din lemn se gasesc in toate dimensiunile si formele, copiii vor invata cum sa apuce jucariile, acestea servind si la intarirea musculaturii de la nivelul mainilor. In plus, copiii de varste mici pot sa dezvolte si abilitati motorii importante, daca au in arsenalul de jucarii modele precum blocurile din lemn.

Jucariile din lemn stimuleaza imaginatia

Merita sa cumperi jucarii din lemn pentru cei mici, pentru ca acestea au rolul de a stimula imaginatia. Exista si alimente sau masinute din lemn care reproduc articole din viata de zi cu zi, astfel incat copiii sa faca rapid asocieri.

Blocurile si formele geometrice din lemn incurajeaza si jocurile de rol, in timp ce trenuletele din lemn ii distreaza pe cei mici.

Jucariile din lemn ofera relaxare

Pentru copiii mai agitati, specialistii recomanda jucariile cool si moderne din lemn. Nu doar adultii au nevoie de relaxare, ci si cei mici, asa ca ii poti lasa in camera lor cu jucarii utile din lemn.

Vei observa ca atunci cand interactioneaza cu jucariile din lemn, copiii tind sa fie mai linistiti si invata sa-si controleze emotiile. In schimb, jucariile din plastic colorate, pot sa ofere celor mici o stare de agitatie si oboseala.

Jucariile din lemn imbunatatesc dezvoltarea cognitiva

Pentru a imbunatati dezvoltarea cognitiva a copiilor, merita sa investesti in jucarii diferite din lemn. Acestea au rolul si de a imbunatati procesul de gandire a copiilor, precum si logica si rationamentul micutilor.

Inconjoara-i pe cei mici de jucarii din lemn pe care sa le ridice si sa le imbine corect. Prin sortarea si apucarea obiectelor din lemn, copiii invata sa traga concluzii logice si sa inteleaga reguli de volum, geometrie si dinamica.

Alege jucarii din lemn potrivite pentru varsta celor mici, la preturi accesibile si tine cont de avantajele pe care ti le-am prezentat! Jucariile din lemn sunt foarte versatile si stimuleaza inteligenta celor mici, de la varste fragede.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!