Cand si cum planifici mobilarea bucatariei?

in Decoratiuni

In momentul in care se construieste sau se renoveaza o locuinta, bucataria este una dintre incaperile careia trebuie sa i se acorde cea mai mare atentie. Amenajarea acesteia trebuie sa fie facuta in mod practic, astfel incat sa se economiseasca timp si resurse. Un plan de amenajare bine pus la punct sau o schita bine conturata pot eficientiza intregul proces, iar deciziile corecte vor asigura reusita proiectului. Pentru acest lucru, trebuie urmati cativa pasi esentiali.

Planificare mobilare bucatarie

1. Definirea stilului si a design-ului

Primul pas in amenajarea unei bucatarii este alegerea unui stil in care aceasta va fi decorata. Se poate alege stilul clasic, stilul modern, stilul mediteraneean sau orice alt stil care sa se muleze pe gusturile si asteptarile persoanelor care vor folosi bucataria respectiva. In functie de detaliile arhitecturale si de cromatica, stilul va contribui la atmosfera din incapere si la impactul din punct de vedere vizual. In functie de acesta, se vor alege mobila potrivita si culorile ideale.

2. Masurarea spatiului

Dimensiune si forma bucatariei sunt factorii esentiali care determina disponibilitatea spatiului in care se pot amplasa mobila si electrocasnicele. Masuratorile reprezinta o etapa importanta din cadrul oricarui proces de amenajare a unei incaperi. Dimensiunea este importanta pentru planificarea corespunzatoare a bucatariei, astfel incat sa nu se achizitioneze prea multa mobila, obiecte si accesorii care sa nu isi gaseasca locul in cele din urma. Se vor masura peretii, ferestrele si usile.

Dimensiunea este un aspect esential si in momentul in care se alege mobila bucatariei, aceasta fiind facuta la comanda, astfel incat sa se potriveasca perfect in bucataria in care va fi montata. Fie ca e vorba de blat de bucatarie, mobila pe colt sau corpuri suspendate, acestea trebuie sa se integreze in totalitate in structura camerei.

3. Alegerea culorilor

Culorile reprezinta un detaliu important si un element de impact in ceea ce priveste aspectul bucatariei. Inainte de a utila bucataria, trebuie sa se stabileasca o paleta cromatica ce urmeaza sa fie respectata. Pentru pereti, se poate alege o culoare in functie de stil si de preferinte, iar pentru corpuri si restul mobilierului se va alege o nuanta care sa se potriveasca cu decorul. Culorile neutre se vor imbina intotdeauna cu usurinta, in timp ce culorile vii trebuie sa fie combinate cu grija si bun gust.

4. Montarea mobilierului

Atunci cand se alege mobila de bucatarie, trebuie sa se acorde atentie deosebita mai multor detalii. Factorii principali de luat in calcul sunt dimensiunea, stilul, materialul si culoarea, insa daca se alege o mobila facuta la comanda, toate aceste aspecte vor corespunde cu cerintele persoanei care o solicita.

Exista o multime de variante din care se poate alege, cele mai populare fiind mobila in stil modern si mobila pe colt. O schita poate fi de folos pentru a stabili cu precizie ce mobilier se va potrivi in bucataria respectiva. Schita poate fi folosita pentru a determina dimensiunile mobilei, dar si pentru a avea o imagine de ansamblu a bucatariei inainte de a pune proiectul de lucru in aplicare. Daca se alege mobilier pe colt, cu atat mai mult masuratorile sunt esentiale.

5. Alegerea electrocasnicelor si a accesoriilor

Dupa ce au fost puse la punct toate detaliile cu privire la mobilier, se poate trece la etapa in care se aleg electrocasnice si accesorii. De la aragaz, frigider, robinete si suportul de sapun, pana la vesela si cutite, acestea reprezinta ultimele detalii care intregesc bucataria. Pe corpuri pot fi asezate mai multe accesorii si ustensile, cum ar fi pahare si cani, cutite, vase pentru gatit, servetele si multe altele.

Acestia sunt cei mai importanti pasi care trebuie respectati in amenajarea unei bucatarii ideale, indiferent daca este vorba de renovare sau de construirea unei noi locuinte.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!