Sfaturi in alegerea mobilei de bucatarie

in Decoratiuni

Bucataria este una din cele mai importante incaperi din locuinta. O bucatarie mobilata practic si eficient va crea un spatiu social ideal pentru a petrece timpul liber alaturi de familie si de prieteni. Alegerea mobilei de bucatarie va avea la baza preferintele si nevoile fiecarei persoane in parte dar si alte caracteristici esentiale precum confortul si calitatea.

Mobila bucatarie moderna negru si lemn

Cum alegem mobila bucatarie?

Atunci cand trebuie sa alegem mobila bucatarie, este indispensabil sa determinam culoarea acesteia pentru a obtine o incapere armonioasa. Pentru asta, poti cere sfatul unui specialist sau sa incerci sa te descurci de unul singur, dupa ce ai citit tot felul de sfaturi si ai cautat idei pe Internet. Trebuie sa decizi cate culori vor fi folosite, care va fi tonalitatea principala. Apoi, in functie de aceste tonalitati selectate vei alege toate celelalte elemente interioare, de la pereti la perdele.

Tine cont de faptul ca o culoare deschisa va largi vizual spatiul, fiind ideala pentru o bucatarie mai mica. Folosirea unor culori vii precum verdele, portocaliul, rosu si galbenul va face din bucatarie un loc interesant din casa.

Cum alegem mobila bucatarie in functie de dimensiunea si spatiul existent?

Inainte de a alege un anumit model de mobilier trebuie sa tii cont de dimensiunea si spatiul existent. Intr-o bucatarie mica se recomanda piese cu linii cat mai simple, menite sa umple spatiul intr-un mod corespunzator. Preferi o bucatarie mai aerisita? Vrei o zona de bar? Incearca sa alegi piese esentiale ca sa nu incarci inutil spatiul din bucatarie. Un sfat util ar fi acela de a opta pentru un mobilier functional. Chiar daca esti in cautare de mobila bucatarie ieftina ai o multime de optiuni la indemana.

Ce stil alegi pentru mobila bucatarie?

Atunci cand vine vorba de alegerea mobilierului pentru casa si gradina, cu totii stim ca mobila de bucatarie este una din cele mai importante. Alegerea mobilierului depinde si de stilul adoptat in bucatarie. Daca optezi pentru stilul clasic nu vei da gres insa trebuie sa stii ca este o optiune costisitoare deoarece materialele naturale sunt cele care sunt folosite in cadrul acestui stil.

O optiune excelenta este stilul modern care se va integra fara probleme in orice bucatarie. Principala sarcina a acestui stil este aceea de a fi functional si simplu deopotriva, fiecare detaliu este gandit, contine doar piesele de mobilier esentiale.

Ce buget alocam pentru mobla bucatarie?

Bugetul este unul din principalele criterii de selectie a mobilei de bucatarie. De multe ori mobila de bucatarie este costisitoare insa investitia se va amortiza in timp.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!