Cum alegi cea mai buna chiuveta pentru bucataria din casa?

in Ghid Practic Casa

Bucataria este o incapere extrem de importanta in orice locuinta, de aceea trebuie sa o amenajezi corect, tinand cont de preferintele tale. In afara de alegerea mobilei, trebuie sa acorzi atentie si chiuvetei, un element indispensabil in orice bucatarie.

Cum alegi cea mai buna chiuveta pentru bucataria din casa

Sursa foto: https://unsplash.com/

Chiar daca pare usor sa alegi o chiuveta, exista numeroase criterii dupa care trebuie sa se ghideze achizitia ta. De la material, pana la forma si accesorii, toate aceste aspecte iti vor influenta decizia. Afla cum poti gasi cea mai buna chiuveta pentru bucataria ta, din randurile de mai jos!

Gandeste-te la materiale

Materialul este unul dintre primele criterii la care merita sa te uiti atunci cand achizitionezi o chiuveta. De regula, cele mai comune chiuvete pentru bucatarie sunt realizate din granit sau inox. Inoxul se potriveste in bucatariile clasice si in cele moderne, fiind un material accesibil si usor de montat. Totusi, principalul dezavantaj al chiuvetelor din inox este ca se zgarie rapid. in functie de buget si preferinte, poti lua in calcul si chiuvetele din granit, mai scumpe decat cele din inox dar mai durabile.

Spre deosebire de inox, granitul este un material rezistent la zgarieturi sau pete si nu se decoloreaza usor atunci cand este expus la o temperatura ridicata. Exista numeroase variante de materiale pentru chiuvetele din bucatarie, pe care le poti alege in functie de suma de care dispui sau de usurinta in intretinere.

Verifica tipul de montaj

Urmatorul lucru la care merita sa fii atent in alegerea chiuvetei de bucatarie este tipul de montaj. Desi montajul se alege in functie de gusturile personale, trebuie sa te gandesti si la spatiul pe care il ai in bucatarie. Orice tip de montaj ai alege, masoara chiuveta inainte de montare, pentru a te asigura ca incape.

Exista mai multe tipuri de montaj, cele mai populare fiind:

  • Chiuvete de bucatarie ingropate, des intalnite in bucatariile moderne si elegante.
  • Chiuvete de bucatarie incorporate, care au un montaj mai facil si un cost mai redus fata de cele ingropate.
  • Chiuvete de bucatarie suspendate, ideale pentru spatiile care nu permit chiuvete mari. Aceste modele se monteaza direct pe perete, avand niste dimensiuni reduse.

Nu uita de numarul de cuve

In functie de ceea ce preferi si de spatiul din bucataria personala, poti achizitiona o bucatarie cu una, doua sau trei cuve. Desi cele mai populare sunt chiuvetele simple, cu o cuva, astazi sunt populare si modelele cu doua sau trei cuve, care ofera mai mult spatiu de manevra in timp ce speli vasele sau gatesti.

Si adancimea cuvelor conteaza, de aceea poti alege intre cuve mici, medii sau mari. Cu cat cuva este mai adanca, cu atat vei reusi mai rapid sa speli vasele fara sa stropesti totul in jur.

Ia in calcul formele si dimensiunile

Chiuveta din bucataria ta trebuie sa aiba forma si dimensiunile ideale pentru spatiul in care se afla. Bucataria este o incapere functionala, asa ca gandeste-te la forma si la dimensiunea chiuvetei. Chiuvetele cu mai multe cuve sunt practice, pentru ca te ajuta sa faci mai multe lucruri in acelasi timp, dar nu sunt potrivite pentru spatiile mici.

Cauti o alternativa mai practica? Ai in vedere chiuvetele mici, rotunde sau patrate, cu adancimea pe care o doresti.

Uita-te la design

Designul chiuvetei de bucatarie conteaza la fel de mult, asa ca alege modelul care iti place si care se potriveste cu incaperea ta. in ceea ce priveste nuantele, exista o gama variata, de la alb la negru, pana la bej sau rosu. Pentru o bucatarie clasica, cele mai intalnite chiuvete sunt cele in nuante de bej sau gri.

Nu omite nici accesoriile in bucatarie! Alege un scurgator vase inox, extrem de util atunci cand ai de spalat si de gatit intens in bucatarie.

Achizitioneaza modelul de chiuveta de bucatarie care sa corespunda nevoilor tale! Vei gasi numeroase modele, cu care nu ai cum sa dai gres, atata timp cat imbina utilitatea si designul.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!