Cum sa alegi o chiuveta potrivita pentru baia ta?

in Ghid Practic Casa

Baia poate fi considerata un sanctuar personal, deoarece ne petrecem o mare parte a timpului in aceasta incapere, practicand numeroase activitati sanitare in fiecare zi. Din acest motiv, modul in care aceasta e decorata reprezinta o mica parte a personalitatii noastre.

Alegere chiuveta baie

Chiuveta, cea mai importanta piesa de mobilier din intreaga baie

Orice baie are nevoie de o chiuveta, deoarece majoritatea activitatilor sanitare sunt indeplinite cu ajutorul sau. Din acest motiv, alegerea chiuvetei perfecte este un proces foarte important pentru ca baia dumneavoastra sa arate exact cum va doriti. Primul pas pentru a alege una dintre nenumaratele chiuvete baie de pe piata este de a determina stilul in care se incadreaza baia dumneavoastra. Baile pot fi decorate intr-o multime de feluri: alegand un design modern, clasic, minimalist, retro etc. Aspectul chiuvetei poate fi dat de mai multe criterii, precum materialul din care este conceputa chiuveta (inox, marmura, granit, fonta etc,), sau dimensiunile acesteia. Cu toate acestea, de departe cel mai important criteriu de diferentiere a chiuvetelor este modalitatea prin care sunt ele sunt montate.

Diferitele modalitati prin care chiuvetele sunt montate

Pe piata exista cinci modalitati distincte de montare a unei chiuvete. In functie de pozitionarea tevilor si dimensiunile baii, alegerea chiuvetei va influenta atat latura functionala, cat si cea estetica a baii. Exista chiuvete suspendate, care sunt montate direct pe suprafata peretelui, acestea fiind perfecte pentru baile ale caror dimensiuni sunt reduse. Ele se incadreaza de minune intr-un stil minimalist sau modern. Chiuvetele cu picior nu sunt cu mult diferite de cele suspendate, singura diferenta fiind faptul ca tevile sunt ascunse in portiunea alungita din partea de jos a acesteia, oferindu-i aspectul unui picior. Acest tip de chiuveta se incadreaza mai bine intr-un stil retro clasic. Chiuvetele pe pardoseala au un tip de montare nonconformista, instalatia fiind conceputa direct din podea, oferindu-le o forma alungita, de cilindru. Chiuvetele de acest tip sunt des intalnite in baile care se indreapta spre un design minimalist datorita formei sale interesante, dar simple. Chiuvetele montate pe mobilier sunt perfecte pentru baile moderne, deoarece ofera mai mult spatiu pentru depozitare, chiuveta fiind instalata pe un dulap de baie. Chiuvetele pe blat sunt cele mai elegante dar si practice dintre cele cinci modele, deoarece ofera un mare spatiu de desfasurare pe langa aceasta, creand o masa pentru toaleta.

Baia reprezinta cu adevarat o parte a sufletului dumneavoastra. Din acest motiv, alegerea mobilierului perfect este esentiala pentru a va bucura in totalitate de aceasta incapere.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!