Solutii si pasi pentru un proces de renovare cat mai productiv si scurt

in Constructii

Renovarea locuintei este un proces despre care se stie ca dureaza si iti pune la incercare rabdarea. Insa pentru multi oameni acesta poate deveni cu usurinta un prilej de a-si folosi creativitatea si pasiunea pentru design interior. De asemenea, nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai cand pui la punct casa visurilor tale. Pentru ca renovarea sa fie o perioada cat mai placuta pentru tine si familia ta, priveste totul sistematic, planificat si cu multa rabdare. Iata cateva solutii care te vor ajuta sa faci o treaba cat mai buna si placuta:

Renovarea casei

Fii pregatit pentru mai multe scenarii

Chiar daca ai un plan bine pus la punct de la inceput, procesul de renovare poate sa-ti aduca mai multe surprize decat te astepti. Este important sa fii pregatit pentru diferite scenarii, de la cele bune la cele mai putin optimiste. Acestea pot aparea chiar la final de proiect, asa ca asigura-te ca ai cateva solutii la indemana. De exemplu, pentru a rezolva cu usurinta accidentele de orice fel, mai ales cele care se petrec dupa ce incepi sa decorezi, opteaza pentru aspiratoare Rowenta potrivite nevoilor tale. Daca renovezi doar o parte din locuinta ta, este inevitabil sa nu ai de-a face cu dezordinea si murdaria, iar aceasta trebuie tinuta la distanta de zonele pe care le protejezi. Include scenariile mai putin optimiste si in ceea ce priveste bugetul, deoarece pe parcurs pot aparea schimbari care te vor obliga sa cheltui mai mult.

Rezerva sau comanda din timp

Finisajele, mobilierul, chiar si obiectele de decor pot disparea rapid din stocurile magazinelor. Odata ce pui ochii pe lucrurile pe care ti le doresti in casa ta si ai un buget pregatit, rezerva-le sau cumpara-le din timp. Este recomandat sa ai o zona sau un spatiu in care poti sa le depozitezi pana cand intregul proiect este pus pe picioare sau sunt finalizate o mare parte din lucrarile de renovare. De exemplu, daca vrei sa schimbi toate instalatiile vechi din casa, va trebui sa astepti o perioada pana vei ajunge la instalarea mobilierului. Segmenteza tot planul in etape, de la finisaje la mobilier si accesorii, in functie de rapiditatea cu care pot fi instalate. Insa nu astepta ca stocul sa se epuizeze sau sa descoperi ca iti lipseste o bucata importanta din dimensiunile de care ai nevoie.

Planifica totul strategic

O solutie buna pentru a te tine de planul tau este sa iti faci un orar cu toti pasii pe care ii presupune renovarea. Poti chiar sa ai un jurnal fizic in care notezi totul, incepand cu data de start a renovarii. Odata ce discuti cu echipele de meseriasi si instalatori, vei avea datele exacte, dar fii permisiv cu timpul, deoarece acestia pot sa te dezamageasca pe parcurs. Este recomandat sa cauti echipe care iti pot oferi date exacte si un interval cat mai precis despre durata renovarii. In acest fel vei putea sa-ti planifici pasii cat mai corect si sa te incadrezi in perioada pe care o stabilesti.

Fii cat mai strict cu renovarea locuintei tale daca vrei rezultate rapide si de calitate. De asemenea, nu uita sa fii flexibil in ceea ce priveste timpul si bugetul, dar si sa profiti de creativitatea cu care esti inzestrat.

Sursa foto: pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!