3 motive pentru care sa alegi prize modulare

in Recomandari

Intentionezi sa te muti la casa noua? Sunt o multime de lucruri mici pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand planuiesti sa pui la punct un nou apartament sau o casa. Coordonarea detaliilor de design si de aparataj poate parea o corvoada atunci cand nu stii de unde sa apuci problema.

Prize modulare

Totusi, inainte de a te gandi la felul in care vrei sa iti amenajezi locuinta din punctul de vedere al mobilierului, este important sa ai in vedere plasarea aparatajului in casa, de la prize modulare la intrerupatoare.

Desi nu le vezi importanta in prima instanta, plasarea intrerupatoarelor si a unor prize modulare in casa este cruciala. Este important sa ai sursa de energie electrica acolo unde iti doresti si sa fie usor accesibila in locurile cheie ale casei. De ce sunt atat de importante niste prize modulare vei afla citind acest articol. Asa ca ramai alaturi de noi si urmeaza sa descoperi 3 motive pentru care sa alegi prize modulare atunci cand te pregatesti sa iti echipezi locuinta.

Cu ce se diferentiaza niste prize modulare de cele obisnuite?

Daca ai fi intrebat acum 5 ani un arhitect cum sa iti plasezi aparatajul electric in casa, cel mai probabil ti-ar fi recomandat prize singulare plasate in apropierea zonelor obisnuite de acces: langa noptierele de la pat, in jurul blatului de bucatarie, in zona TV-ului si alte cateva zone binecunoscute.

Totusi, de-a lungul anilor, nevoile oamenilor s-au schimbat considerabil. A aparut nevoia conectivitatii si interactivitatii cu electrocasnicele si aparatele din casa: TV-ul, diverse dispozitive inteligente, prize pentru incarcare rapida si altele de aceasta natura.

Cum nu toate casele dispun de un spatiu generos, a aparut si nevoia plasarii surselor de energie electrica comasate si plasate in puncte usor accesibile. De aici nevoia tot mai mare a unor prize modulare. Niste prize modulare, spre deosebire de cele singulare permit conectarea simultana a mai multor dispozitive din cadrul aceleiasi surse electrice.

Pe langa conectivitate, calitatea dispozitivelor electrice este esentiala. La fel ca intrerupatoarele, niste prize modulare functioneaza ca o punte intre utilizator si dispozitivele electronice sau sistemele care sunt conectate la acesta. Intrerupatoarele si prizele sunt importante, in special, pentru ca ele pornesc si opresc un circuit electric.

Electric14.ro furnizeaza componente electrice de buna calitate, de la corpuri de iluminat, intrerupatoare si prize modulare pana la intrerupatoare de circuit si multe alte solutii electrice de echipat locuinta. Descopera chiar acum oferta variata disponibila pe Electric14.ro!

Inainte, insa, de a consulta oferta variata de electrice si aparataje este important sa stii de ce ai nevoie si sa alegi produsele potrivite pentru locuinta ta. De aceea, venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi utile pe care ar fi bine sa le iei in considerare inainte de a cumpara intrerupatoare si prize modulare pentru conectivitatea locuintei tale.

3 motive pentru care sa alegi prize modulare pentru locuinta ta

Primul gand atunci cand alegi intrerupatoare si prize este spre tabloul electric cu aspect functional cu care te-ai obisnuit din casele mai vechi. Acele comutatoare si prize sunt mai degraba un element functional in loc de ceva care se integreaza in decorul casei tale.

Totusi, odata cu aparitia solutiilor de intrerupatoare si prize modulare, instalarea echipamentelor electrice s-a transformat complet. Astazi, asadar, poti alege si diversifica elemente electrice in diferite modele, materiale si finisaje pentru a se potrivi cu tematica de vopsea a casei si cu stilul designului interior.

Nu esti convins in privinta integrarii modelelor de prize modulare in locuinta ta? Urmeaza sa iti oferim 3 motive pentru care sa le iei in considerare si pentru care chiar sa renunti complet la variantele clasice de prize.

1. Prize modulare pentru proiectare si design functional

Pentru a mentine eleganta si aspectul estetic al designului locuintei tale, cat si al aparatajului din casa ta, vei avea nevoie de mai mult decat simple intrerupatoare si prize. Daca alegi niste prize modulare, functionalitatea se imbina excelent cu designul!

Poti alege variante de prize modulare care sa fie in acord cu vopseaua ori tapetul si care sa fuzioneze la nivel de design cu mobilierul ales. In plus, pe langa aspectul vizual, cu niste prize modulare te bucuri de o mai mare functionalitate, fiindca ai 3 conexiuni intr-un singur loc pentru conectivitate sporita!

2. Alege prize modulare pentru conectivitatea sporita si accesibilitatea oferita

O parte esentiala pentru a obtine eficient configurarea electrica este prin conectivitatea si accesibilitatea pe care niste prize modulare le ofera. Diversitatea conectivitatii este absolut necesara astazi cand multe din accesoriile electrice au nevoie de prize cu porturi diferite.

Asadar, modernizarea configuratiei electrice a casei tale cu prize modulare universale te poate ajuta sa scapi de extensii si adaptoare care pot fi extrem de costisitoare. In plus, cand alegi prize modulare, te asiguri ca ai la dispozitie un punct din care poti conecta mai multe dispozitive simultan, oferind suport pentru mai multe tipuri de pini.

3. Alege prize modulare si ai parte de flexibilitate in montarea si demontarea lor

Cu siguranta stii ca in momentul in care te muti intr-o noua locuinta, dupa amenajare si decorare, lucrurile incep sa se strice treptat. Dar ce te faci in momentul in care aparatajul tau electric este ceva mai dificil de demontat?

Inainte, repararea si inlocuirea comutatoarelor sau a prizelor obisnuite putea necesita ceva mai mult efort, intrucat intreaga placa trebuia sa fie desurubata, scoasa si inlocuita. Si, mai mult ca sigur in procesul de desurubare si inlocuire a prizei, vopseaua din jurul aparatajului se desprindea, stricand aspectul general al peretelui respectiv.

Din fericire, astazi lucrurile s-au imbunatatit cu mult, iar in loc sa scoti complet intreaga placa frontala, un defect poate fi schimbat cu usurinta printr-un sistem de incarcare frontala care permite deconectarea fara efort a prizelor de pe placa. Prin urmare, trebuie doar sa optezi pentru prize modulare care pot fi schimbate cu usurinta!

Ce zici? Esti pregatit sa faci trecerea pe aparataj modular? Fie ele intrerupatoare sau prize modulare, suntem absolut siguri ca acum observi ca exista diferente clare intre variantele clasice si cele modulare.

Gandeste-te doar la functionalitate si conectivitate, daca nu chiar la toate cele 3 motive pe care ti le-am prezentat anterior. Si, cand te hotarasti sa faci schimbari in locuinta ta, stii ca pe Electric14.ro gasesti solutii diversificate de echipamente electrice pentru amenajarea locuintei tale!

Sursa foto Envato.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!