Ce sa iei in calcul cand montezi un sistem de incalzire in pardoseala

in Ghid Practic Casa

Un sistem de incalzire in pardoseala este o imbunatatire pe care o poti aduce usor casei tale, la nivel termic. Beneficiile unui astfel de produs sunt mai mult decat evidente. Incalzirea continua, independenta fata de sistemul centralizat de incalzire si costurile reduse sunt doar cateva dintre avantajele pe care acest tip de sistem le ofera. Iata, insa, ce ar trebui sa iei in calcul, atunci cand montezi un sistem de incalzire in pardoseala si care sunt avantajele care completeaza alegerea.

Terasa lemn stratificat

Sursa foto

Un sistem de incalzire in pardoseala lucreaza alaturi de centrala termica

Ar fi indicat sa stii ca un sistem de incalzire in pardoseala este deosebit de eficient la nivelul planseelor inferioare, dar, temperatura pe care o ofera nu va fi aceeasi cu aceea resimtita la nivelul camerei. Vei avea nevoie si de o centrala termica, centrala care sa fie conectata la sistemul de incalzire in pardoseala. Poti gasi modele eficiente de centrale si cazane pe https://mathaus.ro/c/centrale-si-cazane-termice/71 care sa iti ofere confort si eficienta din punct de vedere energetic.

In acest fel, centrala termica va putea alimenta si sistemul de incalzire si, in acelasi timp, va putea functiona ca sistem de incalzire de sine statator, oferindu-ti confort la nivelul intregii locuinte.

Un sistem de incalzire in pardoseala necesita decopertarea suprafetei de planseu

Vei avea nevoie de intreaga suprafata a camerei pentru instalarea retelei de tevi. Prin urmare, trebuie sa eliberezi camera si sa decopertezi straturile de acoperire existente. In plus, va fi nevoie sa faci reparatii aferente stratului suport, a betonului, pentru a te asigura ca nimic nu iti va pune probleme mai tarziu, cand vei incepe sa utilizezi sistemul.

Un sistem de incalzire in pardoseala poate fi izolat

Daca vrei sa pastrezi caldura pentru cat mai mult timp in interiorul casei tale, poti apela la instalarea unei izolatii. In acest sens, poti folosi spuma poliuretanica, deoarece, aceasta poate incastra foarte bine tevile, fara a limita transferul termic. Va trebui, insa, sa discuti toate aceste aspecte care tin de izolare cu inginerul constructor sau cu echipa de muncitori cu care lucrezi, pentru a te asigura de eficienta sistemului si de rezistenta, in timp, a materialului izolator.

Un sistem de incalzire in pardoseala necesita un anumit tip de finisaj

Nu orice tip de finisaj se va potrivit unui sistem de incalzire in pardoseala, iar aici discutam in cea mai mare parte despre variatiile de temperatura. Spre exemplu, nu vei putea utiliza sistemul de incalzire in pardoseala atunci cand vine vorba despre parchet laminat sau despre anumite tipuri de parchet stratificat. Practic, pe langa temperaturile care se pot dovedi a fi destul de mari, la nivel de finisaj, vorbim si despre modul in care reactioneaza acestea in urma variatiilor de tip cald-rece.

Sistemele de incalzire in pardoseala necesita verificari periodice

Pentru ca va fi nevoie sa intervii rapid in cazul unei defectiuni, este foarte important sa analizezi modul de dispunere a cutiei colectoare, ca sa ai acces la ea. Aceasta cutie constituie un punct comun pentru toate tevile, oferindu-ti acces facil in orice moment.

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt mai mult decat eficiente; ele te ajuta sa pastrezi o temperatura constanta, confortabila, la nivelul extremitatilor; acest lucru contribuie la o stare de bine permanenta. In plus, aceste sisteme te ajuta sa economisesti energie si, implicit, sa diminuezi costurile in ceea ce priveste facturile la intretinere.

Desi, pot parea costisitoare, in prima faza, aceste sisteme iti aduc beneficii importante pentru locuinta, ajutandu-te sa iti construiesti si amenajezi un spatiu comod si primitor.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!