Trei tipuri de motocoase pentru ingrijirea ierbii spatiilor verzi in sistem eco

in Ghid Practic Gradina

Ne aflam in plin sezon de ingrijire a ierbii, fie ca vorbim despre tunderea gazonului din curte sau despre cosirea unor suprafete mai mari. STIHL a conceput o serie de utilaje cu acumulatori, destinate celor care vor ca aceste operatiuni sa fie desfasurate in sistem ecologic.

Recomandari motocoasa acumulator

Cel mai mare avantaj al unei motocoase cu acumulator consta in faptul ca nu polueaza cu noxe, dar nici fonic, fiind foarte silentioase. De asemenea, nivelul de vibratii este redus, ceea ce le face foarte placute la utilizare.

Tehnologia cu acumulatori a evoluat enorm in ultimii ani, iar in prezent ofera performante de invidiat. In gama producatorului german au aparut motocoase pentru toate tipurile de utilizari. Fie ca vorbim despre o utilizare profesionala, intensiva sau despre folosirea lor in sistem hobby, in curte, pe suprafete mici, motocoasele cu acumulator de la STIHL sunt proiectate pentru orice tip munca. Cea mai puternica motocoasa cu acumultor FSA 130 este destinata utilizarii profesionale pentru intretinerea spatiilor verzi, avand o putere impresionanta de taiere.

Aceasta poate functiona chiar si 420 de minute, cu un cutit taietor, daca se foloseste o baterie portabila in spate. FSA 130 este dotata cu maner ergonomic dublu tip "ghidon", la fel ca motocoasele pe benzina.

Daca vorbim despre o utilizare in spatiul privat, una dintre cele mai fiabile motocoase cu acumulator este FSA 57. Utilajul poate obtine un timp de lucru de pana la 60 de minute, daca se foloseste un acumulator AK30. Acest model functioneaza cu doua tipuri de capete taietoare AutCut (cu fir) si PolyCut (lamele taietoare sau fir). Tija unei motocoase FSA 57 poate fi reglata in functie de inaltimea si pozitia de lucru a utilizatorului.

Pentru utilizarea ocazionala in gradinile private, STIHL a conceput motocoasa FSA 45, cu acumulator integrat si indicator luminos al nivelului de incarcare. Utilajul are o autonomie de lucru de pana la 20 de minute, suficienta pentru a cosmetiza marginile de gazon sau chiar si pentru a taia iarba de 10 cm, in zonele care nu pot fi accesate cu masina de tuns gazonul. Pe langa faptul ca este un utilaj ecologic (silentios si nu emite noxe), FSA 45 se adapteaza usor datorita reglajelor tijei, a manerului, dar si a unghiului de lucru al capului taietor.

Gama de motocoase cu acumulator STIHL cuprinde si alte modele, astfel incat utilizatorul final sa poata opta pentru varianta cea mai potrivita lucrarilor de intretinere pe care le realizeaza. Consultantii din cele peste 400 de magazine STIHL din tara ii pot indruma pe beneficiari sa aleaga varianta optima de motocoasa cu acumulator.

Despre compania STIHL

Cifrele oficiale comunicate de companie arata o crestere a business-ului mondial de 16.5%, in 2020, atingand 4.58 miliarde de euro. Produsele STIHL pot fi achizitionate doar din reteaua de magazine autorizate, care la nivel mondial sunt administrate de nu mai putin de 53.000 de dealeri. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. Compania mama a fost infiintata in 1926 de Andreas Stihl.

Sursa: STIHL

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!