Cum sa amenajezi un tiny house: idei practice pentru casele de mici dimensiuni

in Proiecte de case

Conceptul de tiny house sau casa de mici dimensiuni devine din ce in ce mai popular la noi in tara, datorita costurilor reduse de constructie si de intretinere. O casa de mici dimensiuni se poate construi traditional, din caramida sau beton, ori pe structura usoara, din lemn sau metal. Optiunile sunt numeroase, iar un tiny house este potrivit atat pentru a locui zi de zi, ca resedinta permanenta, cat si pentru o casa de vacanta, amplasata la munte, la mare ori in zone conectate cu natura.

Idei practice case mici

Fie ca detii o casa de mici dimensiuni deja sau te incanta un astfel de plan pentru viitor, iata cateva idei de amenajare care sa te inspire:

Opteaza pentru mobilier modular

Idei mobilier modular

Proiectele de case de mici dimensiuni, fie ele cu etaj sau fara, au de obicei doar cateva camere, iar alegerea mobilierului trebuie facuta cu atentie. Cand vine vorba de spatii mici sau medii, mobilierul modular este una dintre cele mai inspirate alegeri. Te va ajuta sa economisesti spatiu, il poti rearanja oricand doresti si este construit pentru a te ajuta cu depozitarea. Bucatariile, mobila de living sau cea de dormitor, toate pot fi alese in varianta modulara, astfel incat spatiul sa fie valorificat la maxim.

Chiar daca o constructie tip tiny house nu are preturi ridicate, trebuie sa tii cont si de costurile aditionale, cum ar fi cele pentru o autorizatie construire, pentru realizarea fundatiei sau pentru finisaje. De aceea, alegerea mobilei trebuie luata in considerare din timp. Mobilierul modular se gaseste si la preturi avantajoase, astfel vei putea sa mobilezi casa valorificand spatiul de care dispui, fara a cheltui o avere.

Foloseste culori luminoase

Amenajari in culori luminoase

Spatiile mici trebuie decorate si mobilate cu atentie pentru nu a parea prea incarcate sau prea aglomerate. Atunci cand alegi paleta de culori pentru un tiny house, nu uita sa incluzi si culori luminoase in amenajare. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la a folosi culori puternice. Poti opta pentru combinatii de culori tari si culori luminoase. Spre exemplu, culorile precum verde inchis, albastru regal sau rosu se potrivesc de minune cu tonuri de alb, gri deschis sau bej.

Delimiteaza eficient spatiul

Pentru a te bucura de fiecare coltisor al unei case de mici dimensiuni, delimiteaza eficient spatiul. Chiar daca la prima vedere, ideea de open space pare potrivita pentru a crea impresia de mai mult spatiu, lucrurile nu stau intotdeauna chiar asa. Chiar daca nu folosesti usi sau pereti, este important sa delimitezi spatiile de dormit, de spatiile de depozitare si de zona de zi. Poti folosi usi de sticla, usi glisante, paravane de lemn, pereti falsi sau corpuri de biblioteca pentru a delimita eficient spatiul dintr-un tiny house.

O casa de mici dimensiuni este o alegere minunata daca iti doresti sa te bucuri de propria curte si sa ai mai multa intimitate ca la bloc. Totusi, ea trebuie proiectata si amenajata cu atentie, pentru a avea parte de toate facilitatile necesare unui trai confortabil.

Sursa foto: Unsplash, Pexels

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!