4 sfaturi pentru un somn de calitate

in Diverse

Un somn de calitate este foarte important pentru o viata sanatoasa. De odihna avem nevoie pentru a ne reface rezervele de energie care ne ajuta sa ne indeplinim intr-un mod eficient toate sarcinile pe care le avem de efectuat, dar si pentru a ne mentine sanatatea fizica si emotionala.

Sfaturi somn de calitate

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/camera-incapere-doarme-somn-1841636/

Un somn bun si odihnitor este redat de diminetile frumoase. De altfel, o rutina a somnului te va ajuta sa te relaxezi fizic si mental si nu va mai fi necesar sa amani ceasul pana in ultimul moment. Stim cat de greu este acest moment! :)

Cum sa te bucuri de un somn de calitate, relaxant si odihnitor? Ajuta-te de sfaturile de mai joc si cu siguranta vei reusi.

Lumina in surdina, televizorul dat pe mute si ordinea din camera nu sunt cele mai importante aspecte. De calitatea somnului tau este direct raspunzator patul in care dormi. Astfel, asigura-te ca ai o saltea de calitate, lenjerii de pat fabricate in Romania , de preferat din bumbac, perne confortabile si o pilota calduroasa. Cu toate aceste elemente puse la punct vei reusi sa obtii un somn confortabil si te vei putea relaxa.

Contureaza-ti un program de somn

Pentru a putea beneficia de un somn de calitate este foarte important sa respecti un orar de culcare si de trezire. Incearca sa adormi si sa te trezesti mereu la aceleasi ore pe care le stabilesti in functie de programul tau. Stabileste-ti ora de culcare, astfel incat sa fie cuprinsa in intervalul de timp in care te simti cel mai obosit, astfel incat sa adormi in mod natural. Daca dormi suficient, dimineata te vei trezi in usor, fara a avea nevoie de alarma. Astfel, iti vei crea propriul ceas intern care iti va oferi o stare de bine si energie.

Spune adio stresului

De foarte multe ori intampinam situatii in care ne simtim obositi, dar ne este foarte greu sa adormim. Ei bine, la baza acestor intamplari stau stresul acumulat de peste zi, anxietatea si furiile. Cu cat cresc solicitarile psiho-emotionale pe parcursul zilei, cu atat ne este mai greu sa incetinim ritmul, sa ne desprindem de ele si sa ne odihnim. Asdar, daca ai o viata solicitanta, apeleaza la cateva tehnici si trucuri de relaxate care sa te ajute sa elimini tensiunile si sa te odihnesti atat cat ai nevoie.

Creeaza o atmosfera adecvata

Atmosfera pe care o cream ne influenteaza somnul. Astfel, ai nevoie de un mediu relaxant, care sa transmita creierului faptul ca ai nevoie sa se elibereze de stres. Dormitorul ar trebui sa fie intunecat sau sa aiba o lumina difuza, iar temperatura sa fie cuprinsa intre 16 si 25 de grade Celsius. Elimina sunetele si sursele de zgomot care te-ar putea afecta pe timpul noptii si aseaza telefonul mobil cat mai departe de tine, setandu-i un volum minim.

Cu ajutorul acestor sfaturi sigur vei avea parte de un somn relaxant si odihnitor. Daca vrei sa aflii si mai multe informatii despre odihna, somnul REM sau relaxare, dar si despre lenjeriile de pat care sa-ti ofere confort si caldura, te asteptam pe blog

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!