4 romane clasice, numai bune de citit in gradina din spatele casei

in Diverse

Vacanta bate la usa si vei avea din nou tot timpul din lume sa te dedici pasiunii tale pentru lectura. Terasa din gradina te asteapta, hamacul e pregatit si nu iti mai ramane decat sa iti faci lista cu cartile pe care vrei sa le citesti in aceasta vara.

romane clasice, numai bune de citit in gradina din spatele casei

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

De aceea, ne-am gandit ca ti-ar fi de folos cateva recomandari de romane clasice, numai bune de citit la umbra racoroasa a terasei.

Heidi, fetita muntilor

Cine n-a auzit de Heidi, celebra eroina creata de scriitoarea Johanna Spyri, care a ajuns si personaj de film?! Heidi s-a nascut in 1880, odata cu aparitia romanului al carei personaj principal este, iar aventurile sale sunt inspirate din copilaria autoarei. Romanul este impartit in doua parti, fiecare continand 9 capitole, care prezinta aventurile captivante ale micutei eroine.

Aceasta este lasata de matusa ei in grija bunicului, care locuieste in muntii Elvetiei si nu este chiar cea mai vesela si sociabila persoana. Aici, Heidi isi face o serie de prieteni, iar impreuna cu acestia, reuseste sa il schimbe in bine pe bunic. A doua parte a povestii se petrece in Frankfurt unde Heidi ajunge dupa ce este luata de matusa sa de la bunicul din munti.

Povesti la telefon

In acest roman al scriitorului italian Gianni Rodari cititorul asculta povestile pe care un tata plecat mai tot timpul de acasa le spune fetitei lui, seara de seara. Povestitorul este contabilul Bianchi - un om foarte ocupat, care ajunge acasa doar duminica, pentru ca lunea sa plece din nou cu treburi si sa lipseasca intreaga saptamana. Fetita lui nu poate insa sa adoarma pana cand tatal nu ii spune o poveste, astfel ca, in fiecare seara la ora 9.00, acesta suna acasa pentru a vorbi cu fetita lui.

Romanul cuprinde toate povestile pe care barbatul i le spune seara de seara fetitei sale prin telefon, iar actiunea lor te va face sa parcurgi paginile pe nerasuflate.

Gradina de la miezul noptii

Philippa Pearce prezinta cititorilor o poveste fantastica, avandu-l ca protagonist principal pe Tom, un baietel usor dezamagit ca trebuie sa isi petreaca vacanta de vara la casa unchiului si matusii sale. Departe de prieteni si fratele sau, incearca sa isi gaseasca o ocupatie, dar ii este foarte greu. Intr-una din nopti, pe cand statea cu ochii tintuiti in tavan, era atat de plictisit incat a inceput sa numere bataile pendulei. A numarat 12 batai, ceea ce insemna ca este miezul noptii, insa pendula din hol a batut si a 13-a oara. Curios sa vada ce se intampla, Tom iese din camera si coboara pe scari, iar aici se pomeneste intr-o gradina aparuta de nicaieri. Urmeaza o serie de aventuri pe care baiatul le va trai aici, in compania unor copii care par veniti dintr-un alt secol.

Prietenii copilariei mele

Vorbim de un roman aflat in topul celor mai bune 100 de carti pentru copii, avandu-l ca autor pe Wilson Rawls. Acesta prezinta povestea lui Billy, un baietel care locuieste la poalele muntilor si a carui principala preocupare este sa colinde prin paduri si vai. Ii lipseste insa ceva, pentru ca isi doreste de mic doi caini de vanatoare, pe care parintii nu isi permit sa ii cumpere.

Reuseste singur sa stranga banutii necesari, si astfel isi indeplineste visul, din acel moment incepand si adevarata aventura a romanului. Billy si cei doi prieteni patrupezi ai sai devin curand cei mai cunoscuti vanatori din zona, iar pataniile lor fac deliciul cititorului.

Acestea sunt doar cateva romane pe care stim sigur ca le vei "devora" inca din primele zile de vacanta, iar daca doresti sa isi completezi lista de lectura alege din colectia Classic Yellow o serie de alte titluri la fel de atractive.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!