Ce masa poti amplasa intr-o bucatarie mica?

in Ghid Practic Casa

Orice bucatarie, indiferent cat de mica sau ingusta ar fi, trebuie sa aiba un loc pentru luat masa, pentru savurat o cafea sau o cina rapida. Daca iti place sa mananci din frigider sau deasupra chiuvetei, opreste-te si cauta cea mai buna solutie pentru a amenaja o masuta in bucataria ta, oricat de mica ar fi.
Vestea buna este ca nu exista aproape nimic ce designul interior nu poate rezolva.

Ce masa poti amplasa intr-o bucatarie mica

Sursa foto: Vivre

Exista o multime de variante care sa iti permita acest lucru, poti gasi aici mese de bucatarie la preturi foarte bunecare se preteaza chiar si in spatiile cele mai inguste,. Variantele incep de la mese pliante care se lipesc de perete atunci cand nu sunt folosite, la blaturi usor de instalat, care vor crea o zona compacta de luat masa.

Citeste in continuare cele mai populare idei pentru a amenaja o masa de bucatarie si nu uita ca nimeni, nici macar tu, nu ar trebui sa manance in picioare.

1. Amenajeaza un blat pe perete

Tot ce ai nevoie este o bucata de lemn si doua console rezistente. Fixeaza consolele cu dibluri in pereti, iar apoi monteaza bucata pe lemn pe console, cu ajutorul holsuruburilor. Poti aseza deasupra o fata de masa sau placemat-uri elegante si intreaga bucatarie va avea un aspect nou, ce va include locul unde iti vei savura de acum incolo preparatele.

2. Monteaza o masa plianta

Daca spatiul nu iti permite sa te bucuri de o masa permanenta, alege aceasta varianta, la care poti apela doar atunci cand mananci. La final o poti strange si te poti bucura de spatiul liber ramas. Unele variante de masute se pliaza complet pe perete, in timp ce altele au o bucata subtire, care ramane disponibila in permanenta, astfel incat te poti bucura de un mic loc unde sa iti lasi ceasca de cafea.

3. Alege o masa de cafea rotunda

Poti recrea o configuratie clasica a unei cafenele de pe un trotoar din centru, alegand o masuta mica, rotunda, si cateva scaune. Alege modele aerisite si minimaliste, pentru a evita supraaglomerarea spatiului.

4. Monteaza o insula cu dubla functionalitate

Daca spatiul pe care il ai la dispozitie nu iti permite atat montarea unei insule cat si a unei mese de bucatarie, alege varianta care le impaca pe amandoua. Prelungeste insula pe una dintre laturi, astfel incat sa poata incapea sub ea cateva scaune de bar. Atunci cand vei manca la noua ta masa, spatiul inteligent creat iti va permite sa tii comod picioarele pe bara scaunelor, fara sa te lovesti de peretele insulei.

5. Alege o masuta rotunda cu picior

Daca vrei o solutie eleganta, alege o masuta rotunda cu picior, la care se pot aseza mai multe persoane. Avantajul este ca nu exista colturi si, implicit, zone nefolosibile. Piciorul din mijloc ocupa putin loc, astfel incat chiar si atunci cand nu este folosita, masuta nu te va incomoda in niciun fel.

Pentru ca bucataria ta sa fie si mai primitoare, pe langa amenajarea unei zone de luat masa, poti apela la cateva trucuri care vor face intreg spatiul sa para si mai mare. Bucatariile au optiuni limitate de reamenajare, astfel incat cel mai la indemana este sa te joci cu culorile si cu iluminatul. Amandoua variantele pot extinde vizual o bucatarie si o pot face sa para mult mai mare decat este. Atunci cand vopsesti peretii, blaturile dulapurilor si rafturile, utilizeaza culori diferite pe pereti, dar fara un contrast foarte puternic. Alegerea culorilor din aceeasi familie de culori este o strategie utila.

Pastreaza plafonul alb, chiar daca tendintele actuale de design te inspira sa folosesti tot culoarea de pe pereti. in bucatariile mici, tavanul alb, stralucitor, va parea mult mai inalt, facand camera sa se simta mai spatioasa. Tavanele albe reflecta, de asemenea, lumina, maximizand efectele oricarei lumini naturale prezente in camera.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!