5 obiecte decorative ce vor mari vizual orice incapere

in Ghid Practic Casa

Locuinta ta nu are foarte multi metri patrati si simti ca spatiul pe care il ai la dispozitie a devenit din ce in ce mai inghesuit?
Vestea buna este ca nu exista aproape nimic ce designul interior nu poate rezolva.

obiecte decorative ce vor mari vizual orice incapere

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Prin urmare, doua camere cu exact aceleasi dimensiuni pot arata complet diferit, in functie de felul in care sunt amenajate si decorate. Una dintre ele poate parea cu adevarat spatioasa si aerisita, in timp ce alta poate sa para extrem de mica si de aglomerata. Asadar, daca esti in cautare de trucuri eficiente, foloseste aceste obiecte decorative pentru a transforma apartamentul in care locuiesti in cel mai confortabil si cel mai spatios loc!

1. Tablourile mari

Contrar parerii generale, tablourile voluminoase nu aglomereaza spatiul, ci din contra, chiar il pot face sa para mai mare, atunci cand sunt pozitionate strategic.

De exemplu, in loc sa decorezi un perete din living cu mai multe tablouri de marime medie, opteaza pentru unul mare, cat toate cele mici la un loc. Vei obtine un look modern, fresh si creativ, in timp ce camera de zi va parea mai incapatoare si mai luminoasa. Bineinteles, poti opta pentru acelasi truc si in dormitor, deasupra patului matrimonial.

Pro tip: Cand alegi tablourile, opteaza pentru unele pictate in nuante potrivite camerei. Culorile deschise si modelele abstracte, geometrice ofera senzatia de spatiu marit.

2. Oglinzile

Cand vine vorba despre obiecte decorative care maresc vizual dimensiunile camerei, oglinzile sunt optiuni excelente. Acestea pot aduce mai multa lumina si pot crea impresia de mai mult spatiu oriunde ar fi pozitionate.

De exemplu, daca vrei sa augmentezi vizual livingul, cumpara oglinzi moderne de la Nordashop.ro oglinzi moderne de la Nordashop.ro si pozitioneaza-le pe peretele de vis-a-vis de fereastra. Astfel, oglinzile vor capta lumina naturala si vor mari semnificativ spatiul, cu minimum de efort!

Pro tip: Cand vine vorba de oglinzi moderne, cel mai bine le asezi pe un perete inchis la culoare, pentru a crea contrast si pentru a oferi camerei o nota cool si moderna.

3. Vaze, sculpturi si ornamente voluminoase

Majoritatea persoanelor care locuiesc in apartamente de dimensiuni reduse aleg decoratiuni care ocupa cat mai putin loc, in ideea de a nu aglomera spatiul deja foarte mic. Poate ca si tu ai aceeasi opinie.

Chiar daca pare contraintuitiv, obiectele decorative mari te pot ajuta sa augmentezi spatiul din punct de vedere vizual. De exemplu, o vaza inedita, cu imprimeu sau model unic, asezata pe podea sau pe o masuta, poate fi o modalitate excelenta de a decora o camera mica, pentru a o face sa para mai mare si mai complexa.

Totodata, sculpturile sau ornamentele voluminoase, in numar mic, pot crea acelasi efect, fie ca vorbim despre living sau dormimtoare.

Pro tip: Opteaza pentru maximum trei obiecte decorative masive in fiecare camera, asezandu-le sub forma de triunghi. Astfel, vei obtine echilibrul perfect.

4. Ghivecele cu plante mari

Asemenea decoratiunilor voluminoase de mai sus, si plantele voluminoase pot crea un efect de camera spatioasa si aerisita. In plus, plantele verzi vor crea intotdeauna o atmosfera placuta in casa, asa ca asigura-te ca le integrezi in design.

Cumpara plante cu frunze mari, precum monstera, sau plante care cresc mult, precum un ficus. Alege o planta pentru fiecare camera si ghivece potrivite cu designul interior. Plaseaza planta intr-un colt de camera, de preferat acolo unde are cea mai multa cantitate de lumina naturala.

5. Candelabrele si lustrele inedite

Daca vrei sa faci bucataria sau camera de zi sa para mai mare si mai interesanta, stai departe de aplicele banale si alege, in schimb, o lustra inedita. Aceasta poate fi voluminoasa, insa este indicat sa alegi un produs care nu atarna foarte departe de tavan.

Solutiile de iluminat decorative pot avea un rol important, facand spatiul sa para mai complex, mai rafinat si, per total, vor distrage atentia de la dimensiunea mica a camerei.

Acestea fiind spuse, iata cat de multe solutii exista, atunci cand vrei sa transformi o camera mica intr-o incapere spatioasa si luminoasa. Pune in practica trucurile de mai sus si vei reusi, cu siguranta, sa obtii efectul dorit!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!