Invata cum sa-ti organizezi mai eficient bucataria, ca sa gatesti cu spor si mai usor

in Ghid Practic Casa

Chiar daca nu esti un maestru bucatar si nu ai vreun talent culinar aparte, asta nu inseamna ca nu te poti descurca de minune in bucatarie! Organizarea este cheia succesului in orice domeniu, lucru care se aplica inclusiv intr-ale gatitului. O bucatarie corect aranjata, dotata cu toate ustensilele esentiale necesare, este tot ceea ce ai nevoie! Poti sa transformi gatitul intr-o activitate relaxanta, care nu-ti va da niciodata prea multe batai de cap!

Organizare bucatarie

In loc sa investesti mii de lei in tot felul de ustensile diferite, pe care poate nici macar nu ai habar sa le folosesti corect, este mult mai eficient sa te rezumi la doar cateva articole atent selectate. Exista produse esentiale in bucatarie, pe care nicio harnicuta nu uita sa le cumpere! La capitolul vase, oalele emailate sunt o alegere perfecta. Tacamurile si ustensilele mici este recomandat sa fie din inox, iar pentru depozitare iti recomandam caserolele din plastic.

Iata cateva trucuri pe care le poti urma ca sa eficientizezi spatiul din bucataria ta:

  • Fa-ti o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie - inainte de a face orice tip de achizitie noua pentru bucataria ta, rezerva-ti cateva ore si fa o lista cu tot ce-ti trebuie. Rezuma-te la articolele pe care le consideri 100% esentiale si pe care stii ca le vei folosi cel putin o data pe saptamana. In loc sa-ti iei 7 cratite diferite, este mult mai eficient sa comanzi doar 3 oale de bucatarie multifunctionale, daca stii ca acestea sunt suficiente pentru cat gatesti tu in mod obisnuit. Daca petreci mai mult timp gatind, poate ca un numar mai mare de oale noi iti vor fi necesare. Daca, insa, nu stai foarte mult timp in bucatarie, cateva oale "bune la toate" iti vor fi de ajuns.
  • Urmareste online ofertele si reducerile de pret - nu te sfii sa alegi articole la pret redus. Daca se iveste ocazia si gasesti produse de bucatarie la mega oferta, nu ezita si profita cu incredere! Urmareste magazinele online si fa-ti o idee cu privire la ofertele lor in materie de articole pentru gatit. Vei avea surpriza sa descoperi ca, de cele mai multe ori, mare parte din produse sunt la pret mai avantajos decat in magazinele fizice. Asadar, cu bani putini, iti poti organiza eficient noul spatiu, astfel incat sa ai la indemana tot ce-ti trebuie pentru a gati mancaruri gustoase.
  • Ia-ti articole putine, dar de calitate cat mai buna - organizarea eficienta in bucatarie tine, in mare pare, si de calitatea ustensilelor pe care le vei folosi la gatit. Mai bine iei produse mai putine, dar mai bune. In loc sa dai banii pe niste produse pe care va trebui sa le schimbi peste doar cateva luni, mai bine investesti in articole mai putine, dar mai rezistente. Ca sa-ti faci o idee cu privire la calitatea noilor tale oale de gatit, citeste review-uri, vezi poze si descrieri detaliate alte produselor. Daca inca ai intrebari, nu ezita si contacteaza comerciantul. Acesta cu siguranta va fi deschis sa-ti ofere toate detaliile de care ai nevoie, ca sa te hotarasti ce este cel mai potrivit pentru bucataria ta.

Cum alegi cele mai bune oale dublu emailate pentru bucataria ta?

Oale emailate

Cand vine vorba de ustensile de gatit care nu trebuie sa-ti lipseasca, raspunsul este simplu! Ia-ti oale dublu emailate si vei uita de orice grija! Aceste oale sunt extrem de versatile si se pot utiliza pe orice tip de aragaz sau plita, inclusiv pe cele cu inductie. Datorita stratului dublu de email cu care sunt dotate, poti gati in ele aproape tot ce-ti trece prin cap - de la supe si ciorbe, pana la tocanite sau sarmale. Riscul ca mancarea sa se lipeasca de dosul oalelor este minim, pentru ca acesta este intarit cu ranforturi de 5 mm grosime. Astfel, caldura se distribuie mai eficient, iar ingredientele se gatesc la foc potrivit, fara sa se prinda.

Oalele harnicutei sunt intotdeauna un ajutor de nadejde in bucatarie! Daca nu stii cum sa alegi cele mai bune oale dublu emailate, iti oferim cateva ponturi extrem de utile:

  • Capacitati diverse - oalele nu trebuie sa fie multe, insa trebuie sa fie de capacitati cat mai diverse. In acest fel, vei fi gata intotdeauna sa te apuci de gatit, fie ca vrei sa pregatesti o supa delicioasa pentru toata familia, fie ca vrei sa prepari doar 2-3 portii de mancare, pentru masa de seara. Dimensiunile ideale sunt de 2.5L, 3.5L si 5L. Dar ai la dispozitie si oale mai mari, de pana la 10L, daca familia e mare si gatesti regulat bunatati pentru toti cei drag.
  • Dotate cu capac - asigura-te ca oalele tale de nadejde sunt insotite de capace pe masura. Rolul capacelor este esential atat in timpul procesului de gatire, dar si in momentul in care mancarea neconsumata este depozitata la frigider. Daca iei doar oale noi, cu gandul ca ai deja cateva capace mai vechi care s-ar putea potrivi, sunt sanse sa descoperi ca lucrurile nu se prea potrivesc. Tocmai de aceea, este bine sa previi si sa-ti iei din start oale dotate cu capac.
  • Cu decor deosebit - cand vine vorba de bucatarie, nu doar savoarea mancarurilor conteaza, ci si prezentarea acestora. Ia-ti oale dublu emailate deocrate cu cele mai colorate flori sau fructe. Acestea vor oferi un plus de eleganta bucatariei tale. Sunt atat de frumoase, ca-ti va fi mai mare dragul sa gatesti in ele, iar noua ta bucatarie, acum organizata ca la carte, va deveni locul tau favorit!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!