Cadouri care il ajuta pe copilul tau sa exploreze lumea din jur

in Recomandari

Activitatile in aer liber sunt esentiale in dezvoltarea trasaturilor umane fundamentale, precum curiozitatea, imaginatia, curajul, independen?a. In zilele noastre observam, insa, ca atentia copiilor nu mai este atat de concentrata pe actiuni specifice varstei, ci aluneca mai degraba catre tehnologie.

Copil in aer liber

Sursa foto: https://www.piqsels.com/

Evident utila in context educativ, aceasta presupune o grija sporita atunci cand intra in contact direct cu cei mici - timpul petrecut de copii in fata ecranelor trebuie sa fie minutios verificat, astfel incat sa nu duca la excese. In caz contrar, sanatatea mintala si fizica a copiilor are de suferit.

Ce este de facut? In primul rand, copilul are nevoie de supraveghere, astfel incat intalnirea cu gadgeturile sa nu devina dependenta. In al doilea rand, este necesar sa pui la dispozitia celui mic ocazii variate de a socializa corespunzator si de a explora natura. Daca nu stii cum sa procedezi, randurile de mai jos iti propun cateva idei utile.

Cadouri educativ-experimentale

Una dintre cele mai distractive variante de activitati in aer liber este efectuarea de experimente. Daca in acest demers beneficiem de ajutorul unor pachete special create pentru un anumit fel de experimente, distrac?ia este asigurat?.

Un laborator cu monstri il poate ajuta, de exemplu, pe copil sa descopere si sa studieze noi creaturi in fiecare experiment. Inceputul e simplu: se pune una dintre capsule intr-un recipient cu apa si, pe masura ce aceasta se dizolva, o figurina noua ia nastere. Pentru a putea studia mai bine creatura, putem plasa recipientul sub lupa - cel mic poate studia cu ea insectele sau petele de pe frunzele din jur.

Laboratorul cu experimente luminoase, pe de alta parte, iti va ajuta copilul sa invete cum sa controleze umbrele si culorile, cum reproduce un cer instelat, ori cum poate genera impresia unui obiect care leviteaz?.

Mijloace de transport pentru trasee interesante

Pentru cei mai curajosi sau care vor sa incerce altceva, bicicletele sunt o varianta mai rapida de deplasare decat propriile picioare. La inceput cu roti ajutatoare, mai tarziu - pe masura cresterii increderii in sine si a experientei - fara ele, ciclismul este un mod unic de a explora lumea, precum si o activitate sportiva care ajuta dezvoltarea fizica si psihica a celor mici.

Pe de alta parte, un atv cu pedale reprezinta un mijloc de transport rapid si stabil pentru diferite trasee. Desigur, poti alege detaliile care sa-l personalizeze, precum culorile dominante sau abtibildurile care sa dea o nota distincta. Este o jucarie fascinanta, oferind copilului prilejul de a-si consuma energia debordanta in timp ce exploreaza lumea pe 4 roti, fara grija ca se poate rani.

La un alt nivel de transport, atv-ul electric care ofera doua locuri confortabile - indiferent cat e de accidentat terenul - va fi, in mod cert, cadoul care va impresiona atat familia, cat si cunoscutii. Poate fi condus cu maxim 10 km/h si dispune de o caroserie inchisa, care protejeaza copiii si vehiculul de apa sau de noroi.

Jucarii de exterior

Iubite la orice varsta, parcurile ne pun la dispozitie spatii amenajate special pentru activitati recreative. Pe baza acestui principiu, poti alege sa-i daruiesti copilului tau bucuria de a beneficia de elemente care transforma joaca in exterior intr-o aventura de neuitat. Saltelele gonflabile, de exemplu, propun un mod distractiv de a consuma energia debordanta si permite, in conditii de maxima siguranta, toate tumbele si caderile pe care copiii si le pot imagina.

O varianta solida si mai diversificata sunt complexele din lemn care, chiar daca nu permit sarituri si caderi precum o saltea gonflabila, sunt o excelenta sursa de distractie. De la tobogane, lanturi, leagane si pana la scari de acces, casute suspendate si diferite obstacole, acest tip de produse nu-i vor permite copilului sa se plictiseasca.

Prin joaca, cei mici se dezvolta armonios si invata experimentand. Practic, la varste mici jocul este cea mai distractiva modalitate de petrecere a timpului liber si, in acelasi timp, cel mai eficient mod in care pot fi cultivate capacitatile motrice si increderea in propriile puteri. Merita, asadar, sa iei in considerare alegerea unui cadou special care sa-ti sustina copilul in explorarea lumii.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!