Top 5 principii de design pentru o sufragerie primitoare pentru oaspeti

in Decoratiuni

Livingul este, fara doar si poate, locul in care petreci cel mai mult timp si in care toata familia si prietenii se aduna cu diverse ocazii. Asa ca este de la sine inteles ca vorbim despre un spatiu in care starea generala de bine, relaxarea si confortul trebuie sa se imbine armonios si sa-i faca pe toti sa se simta ca acasa. Daca si tu vrei sa obtii efectul unei sufragerii primitoare pentru oaspeti, iti vom vorbi despre cateva elemente care te vor ajuta sa transformi livingul intr-o incapere primitoare. Iata, asadar, 5 principii de design pentru o sufragerie primitoare!

Design sufragerii primitoare

Spatiul de sedere presupune o canapea confortabila

Stim cu totii ca o canapea se transforma foarte usor in piesa de rezistenta a unui living si nimeni n-ar ramane prea mult la tine in vizita pe o canapea dura sau incomoda. Daca vrei sa-ti asiguri tie si invitatilor tai un maximum de confort, poti obtine acest lucru optand pentru o canapea suficient de moale cat sa permita corpului sa se relaxeze, dar si destul de rezistenta pentru a nu afunda cu totul in ea. Nici macar nu este nevoie sa alegi o canapea mare pentru living, pentru a nu aglomera inutil spatiul.

Este suficient sa alegi o canapea incapatoare, iar cele mai bune solutii pentru o sufragerie de dimensiuni mici sau medii o reprezinta modelele de canapele modulare. Desigur, daca te bucuri de un spatiu generos, poti alege oricand un coltar de dimensiuni mari, folosind una dintre laturile acestuia pentru a delimita zonele de interes ale livingului. Nu uita nici de amplasarea unor fotolii confortabile, ce vor completa ideal zona de relaxare din sufragerie!

Piesele de mobilier sunt importante in crearea unui ambient primitor

Atata vreme cat vei alege piese de mobilier care sa-ti reflecte personalitatea, nu vei da niciodata gres in amenajarea camerei de zi. Varietatea de forme si culori disponibila pentru mobilierul din living, alaturi de cele mai diverse tipare si texturi, pot face amenajarea sufrageriei intr-o experienta mai mult decat placuta. Alege stilul preferat de design interior, apoi incearca sa integrezi in spatiul livingului piesele de mobilier in concordanta cu stilul ales.

De regula, canapeaua, fotoliile, o masuta de cafea si o masa cu scaune pentru zona de dining sunt elementele clasice ale unui decor de living. Iti sugeram sa arunci o privire peste gama variata de mese de pe yongo.ro, pentru ca vei gasi aici cele mai frumoase modele de mese pentru camera ta de zi. Astfel de piese de mobilier atent alese vor aduce un plus estetic sufrageriei tale, transformand-o intr-un loc ideal pentru oaspeti.

Paleta de culori din sufragerie infuenteaza in mare masura vibe-ul spatiului

Cromatica sufrageriei influenteaza starea de spirit a persoanelor care petrec timp in aceasta zona a casei, motiv pentru care e important sa acorzi atentie deosebita culorilor alese. Finisajul peretilor, canapeaua, piesele de mobilier, covoarele, draperiile si elementele de decor sunt pete importante de culoare in camera de zi si sunt cele ce vor da tonul atmosferei.

Iti sugeram sa-ti indrepti atentia spre palete neutre de culori sau nuante pastelate, acestea putand fi mult mai usor de gestionat in amenajarea livingului. Desigur, daca te bucuri de un spatiu extins, poti alege si alte influente in alegerea culorilor pentru living, creand astfel un decor primitor si relaxat in care tu si invitatii tai sa aveti o stare generala de bine.

Lumina este un alt principiu de design in amenajarea camerei de zi

Sufrageria este o incapere in care este nevoie de o cantitate consistenta de lumina naturala, asa ca iti sugeram sa nu incarci camera de zi cu draperii excentrice, care sa nu permita luminii sa patrunda in interior. Alege tesaturi simple pentru perdele, cu un aer diafan, care sa dea o nota calda spatiului din living.

Cat despre iluminatul artificial, sunt recomandate luminile calde si cele de intensitate medie, care pot crea o atmosfera placuta in sufragerie, fara a deveni nici mult prea puternice si deranjante, dar nici prea intime, pentru intalnirile cu prietenii.

Plantele au un rol esential in amenajarea sufrageriei

Nu este nevoie sa supraaglomerezi sufrageria cu flori, ci sunt necesare doar doua-trei plante care sa transforme instant decorul camerei de zi. Plantele au un rol estetic important in designul livingului si cu siguranta contribuie semnificativ la crearea unui spatiu primitor, cald, care sa-ti ofere sentimentul de "acasa".

Daca iti doresti ca toti oaspetii tai sa fie impresionati de atmosfera primitoare din camera ta de zi, tine cont de principiile de design mentionate. Vei vedea cat de greu le va fi sa paraseasca confortul sufrageriei tale!

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!