Idei de amenajare a spatiilor exterioare

in Gradina flori de apartament

A sosit vara, o putem simti cu adevarat. Pe masura ce temperaturile cresc si soarele incepe sa straluceasca mai mult si mai puternic, putem incepe sa ne gandim la serile lungi de vara pe care o sa le petrecem pe terasa sau pe balcon. O modalitate foarte buna de a pregati spatiile exterioare pentru vara este printr-o mica (sau mare) redecorare.

Amenajare spatii exterioare

Sursa foto

Redecorarea unei gradini, terase sau a unui balcon nu trebuie sa fie costisitoare si cu siguranta nu ar trebui sa fie stresanta. In acest articol dorim sa va oferim cateva sfaturi despre redecorarea spatiilor exteriore cu un buget redus:

1. Utilizati plante decorative (nu cele artificiale) - plantele sunt decoratiunile cele mai accesibile si frumoase pe care le puteti avea. Inafara faptului ca produc oxigen, ele vin in diferite marimi si forme si astfel reusesc sa umple acele spatii goale cu forme neregulate. Alegeti plantele in functie de dimensiunea terasei sau a balconului dvs. Pentru spatiile mici optati pentru plante de dimensiuni mici si medii, pentru spatiile mai mari aveti libertate deplina. Asigurati-va ca plantele alese sunt potrivite pentru exterior, ca au rezistenta buna la soare si temperaturi ridicate.

2. Mobilier pentru exterior - calitate mai presus de cantitate. Nu aveti nevoie de foarte multe piese de mobila, insa ele trebuie sa fie de o calitate foarte buna, deorece, atat soarele cat si ploile/apa le pot distruge foarte rapid. Pentru un aspect natural, alegeti materiale naturale, cum ar fi lemnul sau bumbusul. Pentru un balcon mic, o masuta si doua scaune sunt mai mult decat suficiente, insa pentru o gradina sau terasa de dimensiuni mari, puteti opta pentru o masa mare, cu mai multe scaune sau chiar si o banca. Mobilierul pentru exterior poate fi totusi destul de costisitor, asa ca nu uitati sa aruncati o privire si pe piata second hand. Daca deja aveti mobila de exterior, puteti sa o reimprospatati cu un nou strat de vopsea.

3. Perne pufoase colorate: confortul este foarte important, tocmai de aceea aveti nevoie de cateva perne perne pufoase. Pernele pot fi de diferite dimensiuni, culori si forme, pentru a adauga un pic de culoare si structura spatiului.

4. Lumini: o ghirlanda luminoasa de exterior adauga multa caldura, in special in cazul spatiilor mici. Creaza o nunta de chic-urban si o lumineaza discret spatiul. Pentru spatiile exterioare mai mari s-ar putea sa aveti nevoie si de o lampa de exterior pentru a avea destula lumina.

5. Gratarul: de cele mai multe ori atunci cand ne intalnim cu familia si prietenii pregatim si un gratar, si tocmai de acea el nu ar trebui sa lipseasca nici pe terasa dvs. Pentru balcon nu este deloc recomandat, insa daca locuiti la casa sau aveti o terasa generoasa, un gratar este foarte bine venit.

Un astfel de proiect nu trebuie sa coste o multime de bani, cu toate acestea, daca nu dispuneti de banii necesari luna aceasta, puteti opta pentru un credit pana la salariu. Este vorba de un credit rapid, pe termen scurt, care se obtine foarte repede si usor. Pe Moneezy.com gasiti mai multe informatii despre acest tip de imprumut. Moneezy este o platforma de comparare a creditelor nebancare, este gratuita si foarte simplu de utilizat. In doar cateva secunde obtineti o lista personalizata de credite disponibile, impreuna cu informatii detaliate despre creditor.

Speram ca aceste cateva sfaturi v-au ajutat si va dorim o vara minunata!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!