Cele mai populare activitati de gradinarit

in Gradina flori de apartament

Venirea primaverii este momentul in care se da startul lucrarilor in gradina. Dintre toate, trei activitati au un grad de importanta foarte mare deoarece de ele depinde tot viitorul gradinii.

Gradinarit

Chiar daca primavara este anotimpul destinat acestor activitati de gradinarit, ele nu se termina niciodata, iar din acest motiv trebuie sa-ti planifici timpul foarte bine. De asemenea, pentru o buna functionare a lucrurilor si pentru ca munca ta sa aiba rezultate, ai nevoie si de echipamente si utilaje speciale potrivite.

Hai sa vedem care sunt principalele activitati de gradinarit pe care oamenii le fac indiferent de dimensiunile terenului pe care il au la dispozitie.

Imediat ce temperaturile din termometre sunt suficient de mari pentru a lucra cateva ore in gradina, oamenii se apuca de curatenie. In primul rand curatenia de primavara consta in adunarea crengilor rupte si a frunzelor uscate care sunt inestetice si pot deveni un bun adapost pentru paraziti. Urmeaza toaletarea pomilor, a arborilor si arbustilor pentru a le spori procesul de crestere si de fructificare din lunile urmatoare. O vegetatie abundenta va consuma prea multi nutrienti si apa, iar fructele nu vor mai avea cum sa se dezvolte.

Verificare sculelor, utilajelor si ustensilelor

Inainte de a incepe orice activitate in gradina orice om gospodar isi verifica ustensilele, sculele si utilajele pe care le are. Astfel, va realiza daca ii lipseste ceva sau nu si daca unele piese s-au deteriorate peste iarna. Tot acum este momentul in care oamenii stabilesc ceea ce vor sa cultive si ustensilele de care au nevoie pentru productia respectiva. Spre exemplu, daca ai o gradina pe care vrei sa pui gazon, vei avea nevoie de masini de tuns iarba pe benzina, la pret avantajos.

Gradinaritul vara

Pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de sezonul cald, afla ca vara activitatile de gradinarit se concentreaza mai mult pe udatul acesteia. Astfel, in acest anotimp trebuie sa te ocupi de ingrijirea culturilor. Uda gradina de legume la intervale de timp regulate deoarece caldura soarelui nu trebuie sa le ofileasca. De asemenea, vara gazonul trebuie tuns o data pe saptamana, seara cand nu mai este atat de cald. Gasesti masini de tuns iarba Stihl pe Magazia lu Costica potrivite care iti vor fi de ajutor.

Nu uita, gradinaritul este o treaba relaxanta pentru cei carora le place sa faca asta si o treaba grea pentru cei care nu dispun de utilaje si unelte potrivite. De asemenea, specialistii recomanda sa implici si copii in astfel de activitati pentru ca va fi un plus in dezvoltarea lor.

Spor la treaba!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!