5 idei deosebite de amenajare interioara

in Decoratiuni

Amenajarile interioare au un impact foarte mare asupra peisajului final al caselor noastre, deoarece in functie de stilul ales, dar si de tipul obiectelor folosite pentru decorare, poti complimenta casa intr-un mod cu adevarat exceptional.

idei deosebite de amenajare interioara

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/interior-of-modern-apartment-with-windows-4180974/

Stilurile moderne ne aduc in prim plan evidentierea formelor si delimitarea structural?, facute insa intr-un mod simplist, cu elemente graitoare din punct de vedere al designului. Iata cateva dintre cele mai interesante idei de amenajare interioare pe care poti chiar si tu sa le pui in aplicare.

Monteaza tavan fals casetat

Daca pana nu demult acest tip de tavan era folosi cu precadere doar in cazul centrelor comerciale, iata ca in prezent poti sa folosesti placi din tavan casetat chiar si pentru propria locuinta. Aspectul unui astfel de finisaj este cu siguranta unul futuristic si modern, iar avantajul major al acestuia este ca poti monta sistemele de iluminat fara probleme, cu ajutorul structurii tavanului. Tavanul este el in sine un material care absoarbe sunetul, deci te vei bucura si de un plus de liniste, iar capacitatea acestuia de a izola termic te va surprinde, deoarece vei simti cu siguranta diferenta de temperatura din casa ta dupa montarea tavanului.

Monteaza pardoseli cu model din piatra naturala

Cunoscute in special pentru infrumusetarea muzeelor sau a spatiilor comerciale, elementele din piatra naturala au castigat din ce in ce mai mult teren iar astazi fac concurenta serioasa placajelor ceramice, chiar si din punct de vedere al pretului. Beneficiarii au inteles deja faptul ca mai ieftin nu inseamna neaparat si mai bun, asa ca isi orienteaza investitiile spre materiale de calitate. Din acest punct de vedere granitul, marmura si travertinul sunt cele mai preferate tipuri de piatra naturala, iar utilizarea lor depaseste barierele placarii pardoselilor si ajunge pana la utilizarea placilor ca blaturi sau alte tipuri de elemente de utilare pentru baie si bucatarie.

Monteaza parchet din lemn masiv

Desi in ultimii ani au fost preferate pardoselile laminate, iata ca moda parchetului din lemn masiv a revenit. Parchetul din lemn masiv se potriveste si pentru locuinte moderne, dar si in cazul locuintelor care incearca sa recreeze dulcele stil clasic, asa ca acest tip de pardoseala poate funciona multidirectional. In plus parchetul din lemn masiv dureaza o viata, sau cel putin poate fi exploatat pe toata durata de folosire a constructiei. El poate fi ingrijit corespunzator si curatat profesional, astfel incat sa arate ca nou chiar si dupa o utilizare consistenta.

Foloseste mobilier alb

Mobilierul alb este specific stilului scandinav si aduce cu el o puternica senzatie de spatiu si de lipsa a aglomerarii. Daca poti combina mobilierul alb cu o pardoseala in culori similare, atunci efectul va fi cu siguranta deosebit, deoarece vei crea impresia unui spatiu amplu, luminos si curat.

In prezent tendinta cea mai pregnanta este aceea de a ne alinia curentului care poarta numele de minimalism, prin care se intelege folosirea a cat mai putine elemente de decor, iar minimalismul se potriveste de minune cu ideea de mobilier alb.

Schimba sistemele de iluminat si intrerupatoarele

Uneori frumusetea este in cele mai mici detalii, asa ca ar trebuie sa te ghidezi dupa acest lucru si sa incerci sa scoti maximul de frumusete din locuinta ta punand-o in lumina cea mai buna. Vorbim despre lumina la sensul propriu, pentru ca vei vedea ca sistemele de iluminat, dar si sistemele de control al iluminarii pot aduce o schimbare majora in casa ta din punct de vedere estetic.

Acestea sunt doar cateva idei pe care le poti pune si tu in practica daca iti doresti o amenajare speciala a spatiului casei tale. Nu uita ca in definitiv casa ta nu ar trebui sa arate ca in reviste, ci ar trebui sa iti ofere confortul dorit, asa ca inainte de estetica alege functionalitatea de care sa te bucuri pentru cat mai mult timp.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!