in Constructii
Te-ai hotarat in sfarsit sa-ti construiesti o casa si esti putin speriat de intreg procesul care urmeaza? Fii fara griji, cu oamenii potriviti alaturi si cu putina indrumare din alte parti, investitia ta va merita cu siguranta.
Foloseste materiale de calitate. La fel cum executarea si oamenii angajati sunt foarte importanti, e esential ca ei sa aiba si cu ce sa lucreze. Asculta-le sfaturile si nu face compromisuri cand vine vorba de rezistenta casei tale. Te poti chiar documenta despre companii care procura materiale de calitate, precum tevile din otel de la tevi-laminate.ro.
Daca ai prieteni care si-au construit si ei o casa, nu ezita sa le ceri sfaturi si pareri. Sigur te va ajuta sa stii prin ce au trecut ei si de ce ar trebui sa te feresti. Mai mult, cere sfaturi si de la mai multi experti. Daca simti ca ceva nu e in regula sau ca nu ai inteles prea bine un anumit aspect, nu strica sa recunosti si sa pui intrebari. In plus, internetul e si el un mod foarte bun pentru informare.
Pe langa prieteni care si-au construit deja o casa si alti oameni cu experienta in domeniu, ar fi bine sa discuti si cu vecinii. Asa, iti consolidezi relatia cu ei si vei avea o viziune mai clara asupra proiectului. Poti afla ce probleme specifice au intampinat ei sau daca e vreo neregula cu zona, de care ar trebui sa tii cont.
E esential ca echipa pe care o alegi pentru construirea locuintei tale sa fie o echipa de profesionisti. Principiul "lasa ca merge si asa" nu e deloc unul bun cand vine vorba de o investitie atat de mare. Asigura-te ca arhitectul este competent si informeaza-te, daca poti, despre alte proiecte de-ale sale. De la el pleaca totul si ar fi pacat sa nu alegi o persoana corespunzatoare. Multi oameni cred ca dirigintele de santier este doar un moft sau ca el e angajat numai de forma, dar se inseala. Un diriginte de santier care isi face treaba iti va apara interesele si se va asigura ca totul decurge conform planului.
Atunci cand iti calculezi bugetul (articolul asta poate fi orientativ), nu il calcula la virgula. Asteapta-te sa existe depasiri si adauga o marja de eroare. Mai bine sa ramai cu bani in plus dupa, decat sa te trezesti la mijlocul proiectului ca ai ramas fara. Totusi, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii chibzuit si organizat si sa arunci pe unde vezi cu banii. Tine cont ca intretinerea unei case este un proces costisitor de care trebuie sa fii pregatit mai tarziu.
Asadar, construirea unei case nu este usoara, dar avantajele ulterioare fac ca tot acest efort sa merite. Nu uita: apeleaza la experti, incearca sa nu faci compromisuri cand vine vorba de calitate, cere pareri, fii flexibil, dar chibzuit. Mult succes!
Sursa foto: unsplash.com