Ce nu stiai despre cainele tau Husky Siberian

in Diverse

Cu siguranta ai fost fascinat de aceasta rasa, cu aspect distinctiv si ochi electrizanti. Desi seamana foarte mult cu lupul la aspect, un husky siberian este de departe unul dintre cei mai prietenosi si neagresivi caini.

Husky Siberian

Sursa foto

1. Are originea in Siberia

Husky se trage dintr-o rasa special creata cu peste 3.000 de ani in urma, atunci cand un trib nomad din Siberia a vrut sa calatoreasca pe teritorii intinse. Poporul Chukchi avea nevoie de un caine care sa aiba trasaturile ideale in legatura cu rezistenta (trebuia sa traga sania), cu blana (mediul in care traiau oferea conditii de iarna apriga) si cu nevoile minime de hrana (supravietuirea cu mancare putina avand in vedere locatia si clima). Rezultatul a fost cainele Chukchi, stramosul indepartat al cainilor Husky din zilele noastre.

2. Este potrivit pentru a fi caine de apartament

Desi este recunoscut pentru abilitatile lui de a trage sania prin zapada, husky surprinde cu un comportament foarte maleabil care il face sa se adapteze foarte bine la orice conditii. Fiind foarte prietenos si jucaus, este o companie ideala inclusiv pentru familiile cu copii.

3. Huski s-au nascut pentru a alerga

La fel ca si stramosii lor, cainii Huski au nevoie de aer liber si spatiu unde sa-si consume energia. Chiar daca traiesc in conditii de apartament sau in curti special amenajate, vor avea nevoie de plimbari lungi zilnice.

4. Are o blana foarte calduroasa

Nascuti pentru o viata printre zapezi si geruri crancene, Huski au o blana groasa, formata din doua straturi. Primul este scurt si mentine caldura, al doilea este lung si este rezistent la apa. Cand dorm, cainii Huski isi infasoara cozile in jurul fetei, protejand-o de frigul de afara si mentinand cald nasul datorita respiratiei.

5. Nu este potrivit pentru caine de paza

In ciuda aspectului de lup salbatic, Husky nu are nicio legatura cu acesta din punct de vedere al caracterului. Cainii Husky sunt atat de jucausi si prietenosi incat nu reprezinta niciun pericol pentru eventualii intrusi. Farmecul personal si caracterul deschis vor face din ei un magnet pentru toate persoanele straine cu care se intalnesc.

6. Este un caine destul de greu de ingrijit

Nu doar ca naparleste zilnic o cantitate uriasa de par, dar, de doua ori pe an isi schimba in totalitate blana. Primavara si toamna, intreaga casa va fi plina de fire de par care vor zbura peste tot. Pentru a pastra cat de cat controlul, un Husky are nevoie de periere zilnica, de la cap pana in varful cozii. Este nevoie de un pieptene special si dur, care poate patrunde adanc in blana si scoate toate firele cazute.

7. Poate fi dominat doar de un stapan puternic

Din cauza caracterului lor jucaus, cainii huski nu respecta nicio regula, fac tot cele trece prin cap si este nevoie sa te impui in fata lor inca de cand sunt mici. Doar asa vor accepta cine este stapanul, dar tot va fi o adevarata provocare sa dresezi acest caine incapatanat si zapacit.

8. Nu asculta cand iese la plimbare

In niciun caz, un Huski nu poate fi lasat liber in timpul plimbarii. Este necesar sa fie purtat in lesa, altfel poate disparea din raza ta vizuala intr-o secunda. Oricat de intelegator ar parea si oricat de dresat ar fi, orice neglijare a acestei reguli poate insemna un Huski pierdut.

9. Este foarte vorbaret

Nimic nu este mai amuzant decat un Huski care vorbeste. Sunetele pe care le scoate, o combinatie de vaitaturi si mormaituri, il fac sa fie unic intre alti caini. Urletul pe care il scoate un Husky poate fi auzit de la 16 km distanta.

10. Nu mananca mult

Datorita stramosilor lui, Huski se multumeste cu putina mancare, iar acesta este un aspect care uimeste orice proprietar. Avand in vedere dimensiunile si energia pe care o are, te-ai astepta ca mancarea de care are nevoie sa fie in cantitati considerabile.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!