5 destinatii in care sa te relaxezi vara aceasta

in Diverse

Anotimpul calatoriilor si al vacantelor se apropie, iar sezonul estival 2021 va fi unul atipic, din cauza restrictiilor de calatorie aplicate la nivel mondial. Totusi exista locuri unde sa petreci un sejur turistic asa cum iti doresti, cu natura, cultura si aventura.

Londra

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/u7BZ8dRfHlM

Iata cateva destinatii in care sa te relaxezi vara aceasta:

Budapesta

Cine a spus ca o metropola nu poate fi o destinatie perfecta pentru vacanta de vara? Capitala Ungariei are de toate pentru toti: istorie, cultura, arhitectura, gastronomie si mai ales parcuri frumoase unde sa te relaxezi departe de arsita zilei. Croazierele pe Dunare cu vaporul si plimbarile de seara in cetate completeaza oferta turistica excelenta de care beneficiezi in Budapesta. Ajungi usor in acest oras maiestuos, poti sa calatoresti cu avionul sau cu automobilul, iar trenul este o optiune de luat in seama. La sosirea in Budapesta un popas obligatoriu este la Cafeneaua New York din hotelul cu acelasi nume, considerata una dintre cele mai frumoase restaurante din lume, cu o arhitectura deosebita si o atmosfera stilata.

Lisabona

O vacanta in capitala portugheza iti ofera atat o aventura urbana, cat si un sejur estival pe plajele de la tarmul Oceanului Atlantic. Gasesti aici relaxare si sporturi nautice la Cascais si Estoril, dar si atractii culturale precum Castelul Sao Jorge, Elevador de Santa Justa,Torre de Belem sau Catedrala San Jeronimos. Te bucuri de o plimbare romantica cu tramvaiul vintage, adevarat simbol al capitalei lusitane si descoperi tainele fado-ului, celebrul cantec portughez atat de sensibil si apreciat in toata lumea.

Dusseldorf

Dusseldorf este orasul ideal pentru o vara citadina, cu multe obiective turistice si zone de relaxare: bulevardul comercial din Konigsallee, plimbarile in Altstadt, cladirile Gehry din Neue Zollhof, cladirile baroce din Kaiserswerth, dar si picnicurile vesele pe malul Rinului si petrecerile pline de voie buna, cu specialitati culinare traditionale si zeci de sortimente de bere.

Praga

Capitala Cehiei este unul dintre cele mai frumoase orase europene si o destinatie potrivita sa te relaxezi vara aceasta. Denumita Orasul de Aur, aceasta metropola plina de culoare si verdeata te va cuceri prin castelele sale maiestuoase, prin podurile impresionante peste raul Vltava, catedralele medievale si arhitectura originala, precum celebra Casa care Danseaza. Savureaza preparate delicioase si mai ales delecteaza-te cu berea fierbinte, bauta din halbe de metal, cu capac.

Londra

Capitala de secole a Imperiului Britanic si cel mai vizitat oras din lume, Londra este una dintre acele metropole iconice care impresioneaza prin istorie milenara, arhitectura impunatoare, peisaje spectaculoase, croaziere pitoresti si viata de noapte trepidanta. Palatul Buckingham, Turnul Londrei, London Eye, Muzeul Britanic, Big Ben si Palatul Westminster, Trafalgar Square, Muzeul Victoria si Albert, Piccadilly Circus, Westminster Abbey, St. Paul Cathedral sunt locuri legendare pe care trebuie sa le vezi macar o data-n viata. Ia un bilet de avion din Romania spre Anglia si bucura-te de un sejur in care ai parte de relaxare si odihna, dar si de aventura si adrenalina, pentru o experienta de vacanta totala.

Alege destinatia favorita si petrece un concediu asa cum iti doresti, ca sa-ti incarci bateriile si sa revii plin de optimism, odihnit si, de ce nu, cu o cultura mai bogata, dupa vizitarea acestor locuri pline de istorie si povesti interesante.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!