Cele mai importante elemente cand alegi o firma pentru asfaltare in proiecte private

in Diverse

Cand ne gandim la operatiuni de tip asfaltare, nu ne referim neaparat doar la proiecte majore ale autoritatilor locale sau centrale - asfaltari drumuri, autostrazi etc. - ci si la proiecte private.

Asfaltare curte privata

Poate fi vorba despre asfaltari drumuri private (de exemplu drumul care duce la un resort intr-o zona naturala administrata privat sau cel din imprejurimile si incinta unui parc industrial, ansamblu rezidential sau zona de cladiri de birouri) sau asfaltari parcari (pentru magazine de tip supermarket si hipermarket, cladiri rezidentiale sau de business). De asemenea, sa nu uitam de proiectele pentru persoane fizice - asfaltari curte casa / vila.

Cu cat proiectul este mai amplu - fie el public sau privat, din punct de vedere al beneficiarului - exista o mare diversitate de tipuri de interventii asociate amenajarilor (de obicei asfaltarilor) de drumuri. Iata doar cateva exemple: constructii rutiere, de poduri, de tunele, de platforme industriale, de terasamente etc, modernizari drumuri, mixuri asfaltice, rigole ranforsate, asfaltare curte, asfaltare alei incinta, realizare drumuri pietruite, amenajari drumuri private, asternere covoare asfaltice si bituminoase, amenajari drumuri cu dale si pavaje, amenajari drumuri provizorii, covor asfaltic carosabil etc.

Cum alegi o firma asfaltari / amenajari drumuri pentru orice astfel de proiect, indiferent ca esti beneficiar sau persoana de decizie pentru o companie privata ori pentru o autoritate locala sau centrala, eventual chiar intr-un proiect cu fonduri europene? Atentia la detalii este relevanta pentru a alege corect. Ofertele de pret ar trebui solicitate doar de la companii de incredere, care indeplinesc mai multe criterii esentiale.

Iata pe scurt 5 elemente de maxima importanta la care trebuie acordata atentie atunci cand este ales un partener pentru un proiect de tip amenajare drum / asfaltare drum (cele de mai jos se aplica desigur si pentru alte tipuri de proiecte complexe din domeniul constructiilor):

- experienta firmei de constructii (diversitate tipuri de lucrari executate in trecut)

- capacitate de lucru - echipa proprie cu experienta relevanta

- portofoliu de clienti si scrisori de recomandare care pot fi prezentate la cerere

- lista dotari tehnice, utilaje constructii din parcul propriu de vehicule de specialitate

- ani de experienta pe piata locala

De asemenea, poate fi relevant ca brandul sa fie unul vizibil in mediul online atunci cand faci o cautare pe Google, prezent in contexte pozitive pe diverse publicatii si bloguri (chiar daca, in cazul firmelor care se adreseaza de obicei marilor proiecte, nu este vorba despre o prezenta activa, ca in cazul brandurilor de larg consum).

O astfel de companie cu deja 10 ani de experienta este Gama Admin Construct, o firma axata pe constructii a drumurilor si autostrazilor, dar cu un portofoliu larg de lucrari si cu multe competente, de exemplu lucrari de executie si reparatii carosabil si trotuare, lucrari de extindere si reabilitare retele de apa si canalizare, bransamente de canal si alimentare cu apa, lucrari de extindere si reabilitare retele de gaz, ba chiar si inchiriere de utilaje, echipamente de lucru, camioane si camionete sau servicii de deszapezire.

"Politica firmei noastre vizeaza perfectionarea continua a sistemului de management al calitatii conform cu cerintele standardelor ISO 9001, ISO 14001 si Legii 10/1995, ceea ce conduce la cresterea performantelor, a calitatii serviciilor si a credibilitatii firmei. In orice proiect ne angajam, ne asiguram de executarea lucrarilor la cele mai inalte standarde de calitate dupa efectuarea unei expertize de specialitate si a unei planificari riguroase. Implicit, procedura noastra permite respectarea contractuala a termenelor de executie si a perioadelor de garantie", explica reprezentantii firmei Gama Admin Construct.

Pe www.gama-admin.ro pot fi accesate detalii complete despre proiecte, precum si date de contact. Printre clientii companiei se numara nume importante precum Apa Nova, SSAB-AG, Brenneka,Strabag, Apa Canal Ilfov, Engie, Enel, Apolodor, Electromontaj, Rewe sau Lidl.

Proiectele de constructie nu pot fi abordate usor de catre orice firma de pe piata, necesitand expertiza, experienta si un management bun, dincolo de resurse umane specializate plus utilaje de constructii de foarte buna calitate, pentru performanta ridicata. Este asadar important ca procesul de selectie sa fie unul riguros si sa nu se bazeze exclusiv pe pretul minim, desi evident in orice proiect componenta de cost este foarte importanta, iar o firma dinamica, asa cum este cea mentionata mai sus, poate oferi preturi mai mult decat competitive pentru contactari sau subcontractari de proiecte.

Constructiile durabile sunt o buna carte de vizita a firmelor din domeniu, iar scrisorile de recomandare dovedesc mereu bunele colaborari. Comunicarea este de asemenea foarte importanta intre firma de constructie si beneficiar, plus orice alte parti implicate in proiectul respectiv.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!