Ce accesorii se pot atasa la un motocultor

in Ghid Practic Gradina

Motocultoarele profesionale, acele masinarii de lucrat pamantul cu o putere mai mare decat a motosapei, pot avea si mai multe functii decat cele de baza prin posibilitatea de a adauga accesorii adecvate. In functie de accesoriile care ii sunt atasate, acesta nu mai este o simpla masina pentru intoarcerea pamantului, ci poate efectua o parte mai mare a lucrarilor mecanizate din gradina, de pe camp sau de la ferma. Mai mult decat o simpla masina, acesta devine astfel o masina agricola in sine, ba chiar un vehicul de transport.

Accesorii motocultoare

Unul dintre accesoriile care i se pot atasa unui motocultor profesional este plugul, in varianta de plug simplu sau plug reversibil. Acesta este considerat un instrument remorcat, deoarece este tras de catre motocultor, si face posibil aratul unui sol cultivabil la o adancime semnificativa, ingropand reziduurile si buruienile. Lucrul efectuat cu acest accesoriu permite pregatirea solului pentru inceperea procesului de sadire a rasadurilor.

Frezele pentru motocultor fac aproape acelasi lucru pe care il face plugul, insa acestea au drept scop transformarea pamantului intr-unul mai usor de lucrat, lucrand doar la suprafata.

Grapa este un alt accesoriu extrem de util, aceasta fiind utilizata pentru pregatirea terenului in vederea plantarii de seminte. Aceasta face pamantul mai moale, mai usor de lucru, prin faptul ca aduce radacinile buruienilor la suprafata, astfel incat acestea sa se descompuna in substante nutritive odata ce sunt expuse conditiilor naturale ale vremii. Grapa este utilizata si dupa ce se realizeaza semanatul, fiind de data aceasta folosita pentru ingroparea semintelor prin aducerea pamantului la suprafata.

Cultivatorul - odata ce solul a fost arat utilizand plugul care se poate atasa motocultorului, poate fi necesar un nou proces de arat, dar la jumatatea adancimii initiale, pentru a pregati patul de samanta. Pentru aceasta, este nevoie de utilizarea unui cultivatorul, respectiv a unui instrument specific pentru realizarea acestei actiuni. Acesta lucreaza solul la suprafata, fara a intoarce pamantul asa cum se intampla in timpul aratului. Utilizarea unui cultivator la motocultor se realizeaza cu ajutorul unei piese de legatura.

Plugul pentru scos cartofi, asa cum sugereaza si numele pe care il poarta, este un accesoriu care, combinat cu motocultorul, ofera posibilitatea de a recolta rapid si usor cartofii din gradina sau de pe camp. Modul sau de actionare este, de fapt, foarte simplu: acesta deschide pamantul in loc sa il rastoarne.

Lama de nivelare sau plugul de zapada este un accesoriu care transforma un motocultor intr-o masina cu care ai posibilitatea de a curata drumul acoperit de zapada. Aceasta este montata ca accesoriu frontal, in fata motocultorului, prin intermediul unei piese de conectare si functioneaza ca un plug de zapada.

Freza de zapada este utilizata pentru a patrunde in orice strat de zapada pe care il fractioneaza si apoi disperseaza zapada.

Rotile de fier, un alt accesoriu care poate fi atasat la motocultor, permit o aderenta mai mare a motocultorului pe solurile grase si grele, precum si o tractiune mai usoara pe astfel de terenuri.

Remorca transforma motocultorul intr-un vehicul cu ajutorul caruia poti transporta o mare varietate de marfuri. Aceasta este prevazuta cu o axa care permite dispunerea sau inclinarea balastului. Pe remorca este plasat un scaun astfel incat conducatorul sa poata ajunge la manetele masinii pentru a o conduce.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!