in Decoratiuni
Camera de zi este adesea centrul tuturor activitatilor. In living petrecem timp cu familia si prietenii, ne bucuram, pur si simplu, de liniste sau ne relaxam la un film ori citind o carte. Canapeaua este obiectul de mobilier clasic, care se gaseste, aproape, in fiecare locuinta. Mai ales atunci cand ofera atat de mult confort.
Cum sa alegeti canapeaua potrivita pentru living, astfel incat sa nu fie doar de decor in interior, ci sa reziste mult timp? Impreuna vom descoperi ce tip de canapele sunt cele mai adecvate pentru orice locuinta si vom afla din ce materiale sunt confectionate acestea.
Sursa de imagine: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com
Seturi de canapele cu fotolii - aveti putin spatiu in sufragerie, dar doriti mai mult decat doar pentru doua persoane? Nu este atat de greu pe cat ar parea. Aranjati in living o canapea cu fotolii si amenajati piesele de mobilier, pana cand veti fi multumiti de aspectul camerei.
Coltare - chiar si coltarele care nu sunt extensibile, vor fi functionale intr-un spatiu mic. Ca sa salvati fiecare centimetru din suprafata camerei, cumparati o piesa suficient de puternica si amplasati-o cu incredere in colt.
Seturi de canapele extensibile pe colt - La fel ca si coltarele, acestea economisesc mult spatiu, dar se pot transforma rapid intr-un loc de dormit pentru oaspetii dragi.
Seturi de canapele extensibile - acest tip de canapele sunt perfect incadrate in sufrageriile mici. Cand sunt pliate, acestea nu ocupa deloc spatiu in plus. Avantajul lor este ca mereu la nevoie, le puteti desface si obtine un loc de dormit.
Seturi de canapele in forma de "U"- acest tip de canapele se va remarca mai ales in sufrageriile spatioase, unde va atrage atentia meritata. Alegeti o canapea in forma de U si transformati-o intr-un loc de relaxare si placere.
Seturi de canapele cu spatiu de depozitare - cautati mereu loc pentru lucrurile din locuinta? Profitati din plin de un spatiu de stocare suplimentar. Paturi, plapume, haine de sezon si alte lucruri folosite ocazional - toate pot incapea intr-o canapea cu spatiu mare de depozitare.
Unul dintre factorii decisivi, atunci cand alegeti o canapea, ar trebui sa fie dimensiunea livingului. Daca aveti o locuinta spatioasa, puteti alege orice tip prezent pe piata - de la canapele mici cu doua locuri, pana la canapele in forma de U, in care veti sta confortabil de fiecare data.
Intr-un living mai mic, trebuie sa va asigurati ca un set de canapele nu ocupa mult spatiu si nu reduce optic dimensiunea camerei. Seturile de canapele extensibile, de colt sau universale sunt perfecte si le puteti utiliza in stare desfacuta ca pat pentru oaspeti. O alta optiune avantajoasa sunt canapelele cu fotoliu, pentru cei care nu doresc sa renunte la numarul mare de locuri, dar care nu au spatiu suficient pentru o canapea mare. O zona de relaxare se poate improviza usor cu ajutorul unui taburete sau unui puf.
Inainte de a incepe cumparaturile, analizati cat de des aveti oaspeti si daca, intr-adevar, este necesar sa cumparati un set mare de canapele. Asemenea achizitie ar trebui sa convina si nevoilor dumneavoastra actuale. Pentru ca totul sa fie ideal, fara incidente, trebuie sa masurati corect si detaliat spatiul in care doriti sa amplasati setul de canapele. Alegeti locul potrivit, astfel incat sa fie suficient spatiu liber pentru a merge. Un avantaj pentru canapele este o masuta de cafea, cand masurati suprafata, lasati spatiu si pentru aceasta.
Sursa de imagine: All About Space / Shutterstock.com
Canapele sunt fabricate de mai multe inaltimi. Cele mai inalte stau mai bine si, de asemenea, contribuie la ridicarea mai rapida de pe ele. Din acest motiv sunt tipul de canapele cu loc de sezut solid si adecvat, in special, pentru persoanele in varsta. Este important canapeaua sa nu fie prea moale, lucru ce ingreuneaza ridicarea. In acelasi timp, o canapea inferioara captusita cu perne este ideala pentru relaxare. Pentru un confort si mai mare, alegeti canapele cu un loc de sezut suficient de adanc. Pentru persoanele cu picioare lungi, coltarele sau seturile de canapele in forma de U sunt superbe, oferind suficient spatiu pentru a intinde picioarele.
Canapelele sunt cel mai des realizate din urmatoarele materiale:
Desi nu se vede structura in sine (de obicei, se vad doar picioarele), este totusi foarte important sa fiti atenti asupra acestui aspect. Canapelele, cel mai des, au cadrul realizat din lemn, PAL sau metal. Placile PAL si lemnul sunt mai ieftine, lucru reflectat in durabilitatea cadrului unei canapele. Daca intentionati sa cumparati o canapea si peste 2 ani sa o inlocuiti cu alta, atunci optati nemijlocit pentru un cadru din aceste materiale. Constructiile metalice sau din otel tind sa fie mai scumpe si, contrar tuturor asteptarilor, mai usoare.
Atunci cand alegeti un set de canapele, puneti accent pe culori. Culoarea potrivita este cea care se combina excelent cu atmosfera livingului, dar si cu alte culori ale obiectelor de decor din camera. Pentru canapele cu modele mai distinctive, cum ar fi dungile colorate, va recomandam sa faceti un exercitiu de imaginatie: oare vor arata la fel de minunat si peste cativa ani?! Canapelele clasice, unicolore, vor iesi in evidenta ani la rand si nici nu va veti plictisi de ele. In plus, este foarte usor de a decora o canapea prin intermediul unei multimi de perne colorate, de diferite forme. Cel mai des veti gasi canapele acoperite cu urmatoarele tapiterii:
Sfat: Aveti copii mici si tapiteria prezinta un risc mai mare de contaminare cu alergeni? Cumparati o canapea cu o husa detasabila sau cu o husa cu finisaj anti-murdarie. Aceste huse utile sunt realizate prin adaugarea de fibre de teflon.