Primele 3 sarcini pe care trebuie sa le faci in gradina atunci cand vine primavara

in Ghid Practic Gradina

Din punct de vedere calenderastic, a sosit primavara, ceea ce inseamna ca trebuie sa reincepi sa iti ingrijesti gradina. Cu toate acestea, trebuie sa te pregatesti corespunzator inainte de a face acest lucru, deoarece este obligatoriu sa te asiguri ca esti echipat pentru sezonul care urmeaza.

Sarcini in gradina primavara

In acelasi timp, trebuie sa iei in considerare faptul ca vremea nu se va incalzi subit, ci vor mai urma zile imprevizibile cu temperaturi scazute pana cand sezonul cald isi va intra pe deplin in drepturi. Astfel, este esential sa incepi pregatirea gradinii cu cateva sarcini prin care vei crea conditiile potrivite de crestere si inflorire.

Iata ce trebuie sa faci pentru gradina ta la inceput de primavara

Incalzirea temperaturilor si venirea primaverii inseamna ca sarcinile din gradina incep sa fie din ce in ce mai frecvente. Acesta este un semn bun, deoarece arata faptul ca gradina ta da roade. Totusi, trebuie sa ai grija ca aceasta sa fie echipata corespunzator pentru a putea inflori si a-ti oferi acel mediu de care ai nevoie.

Tundere pomi primavara

Tunde pomii

Inca de la primele semne de caldura, pomii, mai ales cei fructiferi, vor incepe sa infloreasca. Peisajul oferit va fi unul extrem de frumos, mai ales intr-o curte plina de copaci si flori. Totusi, va trebui sa le dai ocazia sa se aeriseasca, astfel incat sa produca un volum cat mai mare de fructe si acestea sa fie luminate corespunzator, deoarece cantitatea de lumina pe care o primesc de la soare este esentiala pentru crestere.

Prin urmare, la inceput de primavara trebuie sa tunzi pomii si sa scapi de crengile mici care nu produc foarte multe fructe, dar pot impiedica lumina.

Pune la punct alimentarea cu apa

Din cauza schimbarilor climatice, este esential ca gradina ta sa aiba o sursa de alimentare cu apa foarte bine pusa la punct. In caz contrar, atat florile, cat si gazonul se vor usca, mai ales daca se intampla ca, in vara, sa existe perioade lungi fara ploi, lucru din ce in ce mai frecvent in ultimii ani. Astfel, trebuie sa pui la punct sisteme de irigantii performante pe care le gasesti la Hornbach pentru a oferi gradinii tale necesarul de apa, chiar si in conditii dificile. Instaleaza aceste sisteme din timp pentru a nu avea parte de surpriza neplacuta in cazul unor incalziri bruste de temperatura care iti pot afecta gradina.

Curatenie generala

Curatenia generala este o activitate sezoniera. Aceasta este cu atat mai importanta cu cat gradina trebuie pregatita pentru trecerea de la sezonul rece la cel cald sau invers. Motivul principal este acela ca intretinerea gradinii depinde de sezon. Prin urmare, la sosirea primaverii, trebuie sa-ti pregatesti uneltele necesare pentru sezonul cald si sa te asiguri ca ai la dispozitie tot ce ai nevoie pentru orice proces de mentenanta regulata.

In concluzie, acum este timpul sa-ti indrepti atentia spre gradina ta, astfel incat sa ii asiguri tot ce are nevoie un astfel de spatiu pentru zile din ce in ce mai calduroase.

sursa foto: envato.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!