Stadionul Rapid din Giulesti a fost dotat cu sisteme de ventilatie de ultima generatie, care recupereaza caldura generata in interior

in Diverse

Atrea, lider pe piata sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura, a implementat solutiile sale in cadrul stadionului Rapid Arena din Bucuresti.

Atrea a livrat peste 40 de centrale de tratarea aerului, cu debite cuprinse intre 500 si 6000 m3/h. Unitatile sunt destinate spatiilor inchise precum loje, vestiare, sali de tratament, sali de fitness si alte camere interioare.

Ventilatie stadion Rrapid Arena Giulesti

"In acest moment, lucrarea este in curs de executie, partea de loje fiind aproape gata, iar in curand se vor monta tribunele. Aparatele utilizate sunt cu montaj interior, iar constructia compacta a facut posibila montarea lor intr-un spatiu mic, in plafonul fals. Prin aceasta metoda am reusit sa salvam spatiu util care poate fi destinat altor echipamente", a declarat Dorin Salamac, director general Atrea Romania.

Sistemele Atrea au fost proiectate conform normativului European ErP 2018, astfel ventilarea asigura un grad ridicat de confort cu o eficienta mare de recuperare a caldurii. De asemenea, unitatile indeplinesc standardele Regulamentului Comisiei Europene nr. 1253/2014 in ceea ce priveste cerintele de proiectare ecologica pentru unitatile de ventilatie. Cel mai important este ca solutia implementata asigura extractia aerului viciat din incaperi, furnizand in permanenta aer proaspat in interior, care este incalzit cu caldura aerului extras, deci fara consum suplimentar de energie.

Arena va fi finalizata pana la sfarsitul lunii mai si va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, iar costul lucrarii este de peste 39 milioane de euro.

Sistemele Atrea, implementate la stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti

Si in cadrul stadionului Arcul de Triumf au fost livrate sase centrale de tratarea aerului care asigura aer proaspat in zona de vestiare, loje, spatii medicale si tratament.

Solutia pe care o ofera sistemul de ventilatie Atrea este una care, pe langa faptul ca aeriseste incaperea si aduce un aer proaspat si curat in interior, reduce costurile de intretinere cu 25%. Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura asigura o aerisire permanenta si controlata a interiorului. In plus, spre deosebire de un sistem de ventilatie traditional, Atrea nu doar aeriseste incaperea, ci si extrage aerul viciat prin grilele de ventilatie.

Stadionul Tineretului Arcul de Triumf este unul dintre cele mai moderne stadioane din Europa. Costul total este de aproximativ 25 milioane de euro, avand o capacitate de 8.207 locuri.

Specialistii Atrea recomanda implemetarea sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura in toate spatiile cu trafic intens, fiind cea mai eficienta solutie de ventilatie din punct de vedere sanatate, energie si confort.

Sursa: Atrea

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!