5 sfaturi pentru a gati acasa legume delicioase

in Diverse

Legumele fac parte dintr-un stil de viata sanatos, insa deseori evitam sa le consumam pentru ca gustul acestora nu este tocmai pe placul nostru. Adevarul este ca legumele pot fi delicioase daca tinem cont de anumite reguli si secrete in pregatirea lor.

Sfaturi gatire legume

Sursa foto

Asadar, atunci cand vrei sa beneficiezi de proprietatile pe care acestea le ofera, dar te-ai saturat de salatele banale cu gust fad, poti pune in practica aceste X sfaturi pentru a gati acasa legume savuroase.

1. Serveste legumele cu coaja

Este drept - coaja legumelor trebuie indepartata mai ales pentru anumite retete; astfel, daca piureul de cartofi se obtine prin pisarea acestora dupa ce au fost decojiti si fierti, sunt si cazuri in care poti servi legumele cu coaja. Dovleceii, castravetii, sfecla sau morcovii sunt exemple relevante pentru aplicarea aceastei reguli. Coaja legumelor contine o buna parte din vitaminele si mineralele lor si vor conferi preparatelor tale o textura mai interesanta.

2. Gateste legumele la o temperatura optima

Legumele coapte la temperatura potrivita sunt un adevarat deliciu. Mai precis, acestea trebuie sa fie crocante la exterior si cremoase in interior. Daca alegi sa le pregatesti la cuptor, temperatura ideala de gatire este de 200 de grade. Ai grija, insa, in cazul in care alegi sa le stropesti cu ulei de masline - temperatura nu ar trebui sa depaseasca maxim 210 grade Celsius, deoarece legumele tale vor prinde gust de arsursa. Alege, in schimb, unt Ghee sau ulei de arahide.

3. Foloseste tigaia potrivita

Daca vrei sa pregatesti acasa legume delicioase, este esential sa folosesti o tigaie potrivita pentru gatire. Concret, sfatul nostru este urmatorul: inlocuieste tigaia cu un wok, un real ajutor pentru a obtine rapid mancaruri sanatoase, cu un gust foarte bun. Tigaile wok sunt folosite frecvent in bucataria asiatica, fiind unul dintre cele mai versatile recipiente destinate prepararii legumelor (si carnurilor) la temperaturi inalte. Un wok te va ajuta sa iti pregatesti legumele usor, pe toate partile, fara ca acestea sa ajunga pe blatul de bucutarie sau pe jos.

4. Asezoneaza legumele corect

Un alt secret al legumelor gustoase consta in modul in care le asezonam. Inainte de a le pune la cuptor, adauga sare si ulei. Acestea sunt condimentele de baza, insa, in functie de preferintele tale ai liberatea de a adauga si altele. De asemenea, tine cont de faptul ca patrunjelul sau alte verdeturi proaspete se pun la final, dupa ce legumele s-au copt complet.

5. Pune o cantitate mica de legume in vasul in care le gatesti

Indiferent ca alegi sa gatesti legumele la tava, la abur, in tigaie sau pe grill, pune o cantitate mica din ele vasul in care le gatesti. Astfel, ele se vor gati uniform si vor fi fragede. Desigur, acest lucru este valabil in cazul in care timpul de gatire al legumelor pe care le-ai ales este acelasi. De asemenea, e foarte important sa le tai la dimensiuni aproximativ egale, nici prea groase, dar nici foarte subtiri.

Nu in ultimul rand, asigura-te ca nu gatesti legumele mai mult decat este necesar. Nutrientii acestora se pierd in momentul in care sunt gatite prelungit.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!