De ce pasta ta de dinti ar trebui sa contina mentol?

in Diverse

Indiferent de varsta, igiena orala este importanta atat pentru aspectul dintilor, cat si pentru sanatatea lor. Pasta si periuta de dinti nu au voie sa lipseasca din rutina zilnica, insa conteaza destul de mult si tipul acestora. Problemele in cazul danturii sunt foarte neplacute, asa ca ar fi bine sa alegi numai pasta de dinti de cea mai buna calitate, potrivita danturii tale. Iata de ce pasta de dinti trebuie sa contina mentol si cum te poate ajuta acesta sa iti pastrezi sanatatea orala.

Pasta de dinti cu mentol

Sursa foto

Pasta de dinti cu mentol creeaza o senzatie de prospetime

Specialistii ne recomanda sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa, de cel putin trei ori pe zi. Un rol foarte important in aceasta rutina zilnica il are pasta de dinti. Rezultatul dorit atunci cand te speli pe dinti cuprinde, cu siguranta, si nevoia de a-ti simti respiratia proaspata. O pasta de dinti cu menthol este indicata in acest caz deoarece mentolul ofera acea senza?ie racoritoare pentru a te bucura de prospetime si de o stare de bine care se va pastra o buna perioada de timp dupa ce te-ai spalat pe dinti.

Pasta de dinti cu mentol ofera un miros placut

Nimeni nu isi doreste un miros neplacut al cavitatii bucale, iar acesta, in cazul in care nu vorbim despre o problema medicala, poate sa fie indepartat foarte rapid prin periaj. O pasta de dinti cu mentol are avantajul de a te scapa foarte repede de orice miros neplacut, iar senzatia se va pastra si dupa ce te-ai spalat pe dinti. De cate ori vrei sa te improspatezi si nu doar sa cureti dintii, este indicat sa folosesti o pasta de dinti cu mentol.

Mentolul contribuie la distrugerea bacteriilor bucale

Acest mit conform caruia mentolul distruge singur bacteriile bucale nu este in totalitate adevarat deoarece ai nevoie si de o periuta de dinti de calitate si de alte substante prezente in pasta de dinti care sa conduca la indepartarea bacteriilor daunatoare care pot sa cauzeze miros neplacut si probleme dentare. Totusi, mentolul are rolul lui in acest proces, asa ca atunci cand alegi o pasta de dinti pentru igiena ta orala este indicat sa optezi pentru una care contine mentol.

Pasta de dinti cu mentol previne aparitia cariilor

Placa bacteriena si cariile trebuie prevenite pentru ca pot degenera rapid in directia cariilor. Periajul corect si vizitele regulate la stomatolog pot preveni aparitia acestor probleme. Igiena orala facuta asa cum trebuie are un rol foarte important in preventie, asa ca alege numai produse de calitate pe care sa le utilizezi zilnic. Pasta de dinti cu mentol previne aparitia cariilor prin efectele benefice pe care le are si te ajuta sa iti pastrezi sanatatea orala un timp indelungat.

Pasta de dinti cu mentol are o aroma placuta

Orice pasta de dinti care contine mentol iti va da o senzatie placuta si datorita aromei. Gustul usor de menta este placut de majoritatea persoanelor, inclusiv de cei mici, daca nu este mult prea tare. Adesea insa pe langa mentol mai pot fi folosite si alte arome, care ii pot determina pe cei mici sa accepte mai usor periajul, asa incat vei reusi sa ii convingi sa isi ingrijeasca dantura, iar majoritatea problemelor dentare pot fi prevenite.

Ingrijirea danturii si, prin urmare, sanatatea orala sunt vitale, indiferent de varsta. Vizitele la stomatolog nu sunt intotdeauna placute, asa ca cel mai bine este sa iti ingrijesti dintii acasa prin includerea unor obiceiuri sanatoase in rutina ta zilnica. O pasta de dinti de calitate ajuta foarte mult in prevenirea diverselor probleme, iar cea pe baza de mentol are multe avantaje pe care trebuie sa le iei in calcul. Atunci cand cumperi o pasta de dinti cu mentol asigura-te ca aceasta este de calitate si tine cont de efectele benefice pe care mentolul le are asupra sanatatii tale orale.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!