Ce prepari pentru o cina in weekend? 5 idei fara sa gatesti

in Diverse

Daca doresti sa pregatesti o cina sanatoasa, fara sa fie nevoie sa petreci prea mult timp in bucatarie, iti venim in ajutor cu cateva idei de retete inedite, care cu siguranta vor fi pe placul tau. Iar daca vrei sa urmezi un regim alimentar sanatos, iti recomandam sa folosesti in retetele tale produse bio de baza.

Idei cina weekend

Sursa foto

Salata cu telina si ton

Daca vrei sa pregatesti ceva rapid pentru cina, poti prepara o salata cu telina si ton, care este extrem de delicioasa. Pentru aceasta salata, ai nevoie de 100 g ton in ulei, o ceapa, cateva fire de patrunjel si marar, 100 g de telina, o salata verde, o lamaie, o lingura de maioneza, sare si piper.

Spala legumele si zarzavaturile, da telina pe razatoare, iar ceapa si salata, taie-le marunt. Apoi, scurge tonul de ulei si amesteca-l cu restul ingredientelor. La final, adauga maioneza si zeama de lamaie, dar si sare si piper dupa gust.

Guacamole si tortilla chips

Guacamole este o mancare sanatoasa si foarte usor de preparat, asa ca poti pregati acest sos pentru cina si il porti servi alaturi de tortilla chips sau grisine. Pentru a prepara o pasta cremoasa de guacamole, vei avea nevoie de doua fructe de avocado, bine coapte, de o ceapa mica, o rosie, doua linguri de coriandru verde, ulei de masline, un catel de usturoi zdrobit si zeama de lime. Dupa ce ai curatat avocadoul de pe sambure, vei zdrobi pulpa acestuia cu o furculita, astfel incat sa obtii o pasta cremoasa. Apoi, poti adauga celelalte ingrediente, pe care le vei amesteca alaturi de sare si piper. La final, poti echilibra gustul gras de avocado cu zeama de lime.

Pate de ton cu ceapa

Pentru o cina usoara de weekend, poti prepara o portie de pate de ton cu ceapa, pe care il poti servi cu paine sau cu lipie, alaturi de o salata fresh. Pentru aceasta reteta ai nevoie de o conserva de ton, de unt, ceapa rosie, masline, sare, piper si patrunjel. Inainte de a prepara pasta de ton, untul trebuie lasat la temperatura camerei. Apoi, poti taia marunt ceapa si maslinele, pe care le vei amesteca cu toate ingredientele intr-un blender. Pasta poate fi consumata simpla, pe biscuiti de secara sau pe jumatati de felii de ardei gras.

Humus cu Tahini

Humusul poate fi servit cu paine sau cu lipie, dar poate fi folosit si ca sos pentru diverse salate. In schimb, Tahini este o pasta din seminte de susan, care se foloseste adesea in bucataria araba. Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de o conserva de naut fiert, un catel de usturoi zdrobit, o lingura de zeama de lamaie, 80 ml de sos Tahini, doua linguri de ulei de masline, paprika si sare. Intr-un blender de bucatarie vei amesteca nautul fiert cu usturoiul, zeama de lamaie si sosul tahini, pana cand vei obtine o pasta. Apoi, vei adauga uleiul de masline si paprika, iar la final vei pune sarea. Humusul poate fi pastrat chiar si 5 zile in frigider, asa ca il poti servi atat la cina, cat si a doua zi, la micul dejun.

Supa de ardei si avocado

Pentru o cina usoara de weekend iti recomandam supa de ardei si avocado, care are o aroma puternica, greu de confundat si o culoare intensa. Ca sa obtii acest fel de supa, trebuie sa pui in blender cativa ardei grasi, taiati cubulete, impreuna cu un avocado curatat, un morcov de marime medie, un praf de sare si unul de piper, dar si putin ulei de masline. La final, te vei bucura de o supa crema delicioasa, care poate fi servita cu crutoane.

Asadar, aceste cinci retete sunt usor de pregatit si nu necesita coacere, asa ca le poti prepara oricand pentru o cina in familie.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!