Care sunt cele mai importante elemente care caracterizeaza o casa inteligenta

in Diverse

Conceptul de case smart a devenit si in Romania tot mai cunoscut si mai interesant pentru multi proprietari. Modul in care a evoluat tehnologia implica sisteme de automatizare usor de integrat in case. Cele mai multe dintre ele sunt dispozitive de ultima generatie special concepute pentru casele inteligente, care permit, de exemplu, controlul de la distanta, incuietori bluetooth si chiar camere de securitate wireless si senzori pentru mai multe actiuni, tehnologie actuala pentru automatizari si elemente sofisticate de interior.

Caracteristici casa inteligenta

Sursa foto

Specialistii de la Case Smart explica modul in care ar trebui sa fie gandita o casa inteligenta si care sunt cele mai importante elemente care nu ar trebui sa lipseasca din ea.

Becuri si sisteme de iluminat cu control de la distanta

Exista sisteme de iluminat si becuri inteligente care pot sa fie controlate foarte usor de la distanta. Automatizarea este astfel posibila cu ajutorul controlului wi-fi. Atunci cand lumina a ramas aprinsa acasa, iar proprietarul este deja plecat, poate stinge becurile utilizand o aplicatie de pe telefonul mobil. De asemenea, exista si dispozitive sau becuri care au optiuni cum ar fi setarea intensitatii si culorii luminii, acestea fiind becuri de efect care vor schimba complet atmosfera din camera.

Senzori inteligenti si sisteme de automatizare pentru intreaga casa

Exista foarte multe sisteme de automatizare care pot fi construite cu ajutorul unor senzori inteligenti, de foarte buna calitate. Spre exemplu sistemele de inchidere si deschidere automata a usilor, de aprindere si stingere a luminii, de pornire si oprire a apei la dus cu anumite comenzi precum batutul din palme sau comenzile vocale sau cu ajutorul senzorilor de proximitate, vor usura cu mult viata si o vor face mai interesanta.

Electrocasnice si electronice smart

Incepand de la televizor si ajungand pana la masina de spalat vase sau rufe si pana la expresoarele de cafea si frigidere, toate electronicele smart primesc comenzile de la distanta. Astfel de produse inteligente fac ca utilizarea sa fie mult mai simpla. Spre exemplu, poate fi pornit un program pentru spalarea rufelor sau pentru cafeaua de dimineata inainte de ora de trezire direct de pe telefon, in plus, exista si dispozitive care permit gatitul de la distanta, utilizand tehnologie wireless.

Un alt exemplu in sensul acesta sunt aspiratoarele robot. Acestea au sisteme de navigatie care sunt controlate de la distanta cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon, in ideea in care sa curete interiorul cat timp proprietarul nu este acasa.

Prezenta unor prize wi-fi

Aceste prize sunt ideale pentru cei care vor sa controleze cu usurinta intreaga casa de la distanta. Daca este nevoie ca intreaga alimentare cu energie electrica sa fie oprita, acest lucru se va face cu usurinta de pe telefonul mobil. In plus, aceste prize pot detecta si nivelul de energie care a fost consumat de fiecare aparat alimentat in priza si poate trimite datele pentru ca proprietarul sa stie cum sa ajusteze consumul.

Toate aceste elemente specifice unei case inteligente contribuie la economii considerabile in ceea ce priveste utilitatile, dar si la o viata mai confortabila.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!