Draperii versus jaluzele: Ce produse alegem pentru decorarea ferestrelor din casa?

in Decoratiuni

Ferestrele fara jaluzele sau draperii lasa impresia unui decor finalizat in proportie de 95%. Aceste produse completeaza intregul aspect al unei incaperi, asigurand totodata inimitatea de care oricine are nevoie.

Decorare ferestre cu jaluzele sau draperii

Sursa foto via Shutterstock

Te afli in ultimele etape ale unui proiect de amenajare interioara si ai de gand sa comanzi online solutii ce pot acoperi cu mult bun gust ferestrele casei tale? Iata cum stii ce sa alegi - jaluzele vs draperii - in functie de principalele zone din imobil:

Draperii sau jaluzele pentru ferestrele din living

Pentru living, zona de relaxare importanta a unei locuinte, draperiile si jaluzelele au rolul de a contribui la atmosfera placuta a spatiului. Acest lucru este posibil mai ales in cazul in care se aleg culori pastelate pentru testaturile alese.

Se recomanda alegerea unor draperii si jaluzele realizate din materiale transparente, ce pot permite luminii naturale sa patrunda cu usurinta in interior, mai ales atunci cand ferestrele din living sunt orientate catre nord.

In cazul in care soarele se afla in cea mai mare parte a zilei in fata ferestrelor din living, se recomanda alegerea unor draperii din material premium, cu textura opaca.

In cazul unui spatiu inalt si decorat in stil clasic, cea mai inspirata alegere de jaluzele si draperii pune in cosul de cumparturi sunt produsele cu texturi variate si falduri, ce pot contribui la eleganta spatiului. Daca se mizeaza pe obtinerea unui stil minimalist in living, se pot alege jaluzele si draperii in tonuri puternice, daca mobilierul este unul in nuante neutre.

Draperii sau jaluzele pentru ferestrele din dormitor

Pentru a obtine un echilibru de ordin estetic, perdelele si draperiile din acest spatiu al casei trebuie sa se integreze cu usurinta in stilul de amenajare general. De aceea, acestea trebuie sa fie complementare cu nuantele si formele alese pentru cuvertura sau covor.

Daca acestea contin decoratiuni sau sunt in culori puternice, draperiile si jaluzelele trebuie sa aiba tonuri neutre, pentru a se fi evitata astfel supraincarcarea. Pentru un plus de intimatate, in cazul acestui spatiu al casei, alege produse cu o textura mult mai densa.

Draperii sau jaluzele pentru ferestrele din camera copilului

Pentru camera celui mic, imprimeurile cu eroii preferati din desenele animale, sau cu modele distractive si in culori vii, reprezinta cea mai buna varianta de produs. Daca in acest spatiu se fac si lectii, draperiile si jaluzelele pentru amenajarea sa trebuie sa permita luminii naturale sa patrunda inauntru.

Temperatura joasa a acestui tip de lumina (alba) este cea mai potrivita pentru a invata, a scrie si a citi, stimuland atat puterea de concentrare, cat si atentia la detalii. Mai mult decat atat, biroul de lucru trebuie sa fie cat mai aproape de geamuri, fara ca o piesa de mobilier, planta sau un corp de iluminat sa claustreze patrunderea luminii la interior.

Draperii sau jaluzele pentru pentru ferestrele din bucatarie

Draperiile sau jaluzelele cu modele elegante sau din materiale premium nu sunt compatibile cu utilitatea acestui spatiu in casa. Se recomanda alegerea unor produse cu textura groasa, rezistente in fata spalarilor repetatate, cauzate de murdarii.

Draperiile scurte sunt potrivite pentru geamurile de bucatarie, motivul fiind unul cat se poate de simplu. Daca spatiul nu este prevazut cu o hota, aerisirea se face automat prin ferestre. In acest sens, este ideal ca perdelele sa poata fi trase rapid. Asadar, in bucatarie, utilitatea este mai importanta decat estetica, atunci cand alegi aceste produse de amenajare interioara.

Alese corect, jaluzelele si draperiile din casa pot schimba radical intregul decor al unui spatiu, sustinand fara probleme estetica generala. Exista si zone interioare in care utilul se poate imbina cu placutul, asadar, tine cont de informatiile aflate astazi, astfel incat sa iei cea mai buna decizie pentru ferestrele din propria locuinta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!