Ce trebuie sa stii inainte sa iti cumperi chiuveta de baie?

in Decoratiuni

Amenajarea interioara presupune atentie la detalii; asta daca iti doresti sa conturezi un ansamblu armonios, in concordanta cu personalitatea ta. Baia este cu atat mai mult o incapere speciala, intrucat ritualurile de dimineata si seara le desfasori in fata lavoarului si a oglinzii. In acest sens, chiuveta de baie este un element cheie, asadar ai grija sa te informezi mai intai in legatura cu optiunile pe care le ai.

Citeste in continuare acest articol, iar noi te vom ajuta sa iti dai seama ce trebuie sa stii inainte sa iti cumperi lavoarul de baie si ce model s-ar incadra perfect in stilul pe care iti doresti sa il abordezi.

Chiuveta de baie cu picior sau piedestal

Acesta obisnuia sa fie unul dintre cele mai frecvent intalnite modele in baile romanilor. Reprezinta varianta traditionala, pentru care puteti opta daca va doriti sa oferiti o nota clasica si, in acelasi timp, sa mascati conductele care fac legatura intre chiuveta si pardoseala. De asemenea, producatorii in domeniu au venit cu noi propuneri si modele in ultimii ani, cel mai popular aratand ca un dreptunghi astfel incat piciorul este turnat cat toata latimea chiuvetei.

Chiuveta de baie cu picior sau piedestal

Cu toate acestea, lavoarul cu piedestal nu este prima noastra recomandare daca baia ta e de dimensiuni reduse. Piciorul ocupa un spatiu semnificativ, care de altfel ar putea fi utilizat in scopuri practice - pentru depozitarea produselor de curatenie, a prosoapelor sau a aparatelor si accesoriilor de ingrijire personala. De asemenea, vei observa ca e dificil sa cureti eficient piciorul chiuvetei - in special partea dinspre perete - din cauza spatiului ingust. Mai mult decat atat, aceasta optiune nu iti ofera prea mult loc nici pentru produsele de igiena pe care le vrei la indemana. O mai buna alegere in acest sens ar fi chiuveta asezata sub blat.

Chiuveta de baie suspendata

Avem alegerea perfecta si pentru proprietarii de bai mici: chiuveta montata pe perete. Fara picior sau blat, de dreapta sau stanga, montata pe colt sau nu, aceasta ofera incaperii tale o nota aerisita, minimala si, in acelasi timp, moderna. Poti alege sa lasi spatiul de sub ea liber sau poti plasa dulapioare sau cosuri din materiale naturale pentru depozitarea produselor tale. Un alt avantaj este functionalitatea sa si faptul ca se poate curata foarte usor. Dezavantajul ar fi ca nu beneficiezi de foarte mult spatiu pentru asezarea sapunului, a pastei si a periutei de dinti. Sugestia noastra este sa atasezi o etajera deasupra chiuvetei si iti poti aseza acolo produsele de igiena personala.

Chiuveta de baie suspendata

Chiuveta de baie cu masca sau mobilier

Aceasta este o optiune viabila pentru organizarea si optimizarea baii tale. Beneficiezi de spatiu atat pe suprafata plana a chiuvetei - intrucat laturile lavoarului sunt mai late - dar si dedesubtul ei. Astfel, poti depozita atat produsele tale de igiena personala si cosmetica, dar si prosoapele, hartia igienica sau articolele de curatenie. Poti achizitiona direct setul de chiuveta cu mobila sau poti lua piesele separat, dupa bunul tau plac. Totusi, ai grija la dimensiuni pentru ca acestea sa se potriveasca.

Chiuveta de baie cu masca sau mobilier

Chiuveta de baie sub blat

Chiuveta sub blat reprezinta alegerea multora care isi doresc o nota de eleganta si simplitate in baia lor. Fiind incorporata in lavoar, aceasta chiuveta trece aproape neobservata, oferind mult spatiu pe suprafata blatului, pentru organizarea produselor tale preferate. Poti alege dintr-o varietate de materiale atunci cand vine vorba de blat: marmura, granit, calcar, mozaic, pal laminat sau lemn. Tot un numar mare de optiuni ai si in ceea ce priveste forma sau culoarea chiuvetei tale.

Un alt atu al acestui model consta in usurinta de a-l curata si de a-l mentine astfel, intrucat apa si scurgerile pot fi sterse direct de pe blat in chiuveta. Acest avantaj este apreciat in special de familiile numeroase.

Chiuveta de baie sub blat

Chiuveta de baie pe blat

Acest tip de chiuveta reprezinta o alta varianta inedita pentru baia ta. Practice si elegante, aceste chiuvete se incadreaza perfect in design-ul modern. Mai mult decat atat, ele se monteaza usor pe orice fel de mobila - fie ca ai cumparat-o sau ai facut-o pe comanda. In functie de preferintele tale, poti alege dintr-o gama larga de modele, forme si materiale, dar cele mai intalnite sunt chiuvetele in forma de bol rotund sau oval. Un alt plus consta in curatarea usoara a blatului si a chiuvetei, intrucat ajungi cu usurinta in fiecare coltisor. Totusi, ia in calcul dimensiunile baii tale inainte sa te decizi asupra unui astfel de lavoar. E posibil sa nu se incadreze la fel de armonios intr-o baie ceva mai mica.

Chiuveta de baie pe blat

Concluzie

Daca ti-ai dat seama ce fel de chiuveta se muleaza cel mai bine pe stilul baii tale, intra aici si - garantat - vei gasi o varietate de modele, forme si nuante dintre care poti alege. Spor la cumparaturi!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!