Avantajele incalzirii in pardoseala. Cum poti face economii la factura lunara

in Recomandari

Incalzirea locuintei este un aspect foarte important in anotimpul rece, atat din perspectiva confortului, cat si a eficientei. Investitiile pe care le facem in instalarea si intretinerea sistemelor de incalzire sunt semnificative, de aceea asteptarile legate de functionarea acestora sunt mari.

Avantaje incalzire in pardoseala

Sursa foto

Din pacate, se intampla deseori sa nu fim multumiti de mijloacele de incalzire clasice, cum sunt sobele sau caloriferele. Nu este placut cand calci pe gresia rece dupa ce ai iesit de la dus, nici cand deschizi geamul de deasupra caloriferului si simti ca toata caldura se duce afara.

Din fericire, exista o alternativa viabila la sistemele termice obisnuite: incalzirea prin pardoseala. Citeste in continuare si afla care sunt avantajele acesteia si cum poti sa economisesti bani prin mutarea sursei de caldura sub podea.

Avantajele incalzirii in pardoseala

Mai mult confort

Incalzirea prin pardoseala incalzeste camera uniform. Exista doua tipuri de incalzire prin pardoseala: cel electric, bazat pe incalzirea unui "covor" format din cablaje, si cel cu apa, bazat pe cresterea temperaturii apei care circula printr-un sistem de tevi. Ambele se bazeaza pe acelasi principiu fizic: aerul cald, mai putin dens, se va ridica intotdeauna. In plus, caldura distribuita egal pe toata suprafata pardoselii nu lasa locuri reci, asa cum se intampla in cazul caloriferelor.

Cat despre senzatia oferita corpului, niciun alt sistem de incalzire nu se compara cu cel prin pardoseala. Mersul sau statul pe o suprafata calda nu doar ca limiteaza pierderea de caldura prin extremitati, punctele termice cele mai vulnerabile din corp, dar asigura si o stare placuta, de relaxare si confort.

Calitate mai buna a aerului

Sistemele clasice de incalzire se bazeaza pe degajarea de caldura intr-un loc al camerei si pe echilibrarea termica naturala. Aceasta abordare lasa intotdeauna colturi sau zone neincalzite corespunzator, care sunt astfel predispuse la igrasie, mucegai sau umezeala. In plus, incalzirea clasica favorizeaza circulatia prafului si a alergenilor, ceea ce poate provoca probleme persoanelor cu astm sau alergii.

In cazul incalzirii prin pardoseala, caldura se degaja uniform, de jos in sus, asa ca nu creeaza curenti de aer puternici si scade sansele de aparitie a umezelii si, implicit, a mucegaiului.

Mai mult spatiu

Caloriferele par sa nu ocupe mult spatiu, dar, in momentul in care le dai jos, realizezi ca, fara ele, ai putea aseza mobila mai bine sau chiar poti face loc pentru alte obiecte. Spatiul liber iti va permite mai multa creativitate in amenajarea locuintei. In plus, scapi si de tevile vizibile, care strica aspectul si retin praf intre ele.

Cum faci economii la factura lunara cu ajutorul incalzirii prin pardoseala

Eficienta energetica sporita

Temperatura la care este incalzita apa in cadrul sistemului de incalzire prin pardoseala este mai mica decat in cazul sistemelor clasice. Daca in cazul unei centrale pe gaz, de exemplu, temperatura apei ajunge la 60 de grade, in cazul unui sistem de incalzire in pardoseala Bjorn Heizung aceasta se reduce la 30 de grade sau chiar mai putin. Rezultatul este o factura cu 20-25% mai mica. Daca locuinta este si bine izolata termic, eficienta energetica ajunge la un nivel si mai inalt.

Intretinere ieftina

Un sistem de incalzire prin pardoseala are costuri in principal la instalare, pentru ca este foarte durabil. Garantia la unele sisteme este de peste 20 de ani, asa ca ingrijorarile legate de posibile avarii nu sunt fondate.

Incalzirea prin pardoseala este o alternativa mai eficienta la sistemele de incalzire clasice. Costurile mici de intretinere, reducerea facturilor lunare la incalzire, confortul si aspectul sunt avantaje de care beneficiezi pe termen lung daca instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!