5 moduri practice de a folosi piatra decorativa in gradina ta

in Ghid Practic Gradina

Atunci cand esti in cautarea unor idei practice, care in acelasi timp sa poata adauga stil si eleganta gradinii tale, ia in calcul integrarea in decor a pietrei naturale. De exemplu, piatra alba decorativa este din ce in ce mai populara in randul celor care vor sa isi amenajeze micile gradini din spatele casei, dar si o optiune tot mai des intalnita de cei care au gradini mari in care simt nevoia sa se joace cu cat mai multe elemente decorative pentru a imbraca si personaliza cat mai frumos spatiul.

Piatra decorative in gradina

Sursa foto

Piatra decorativa vine atat cu beneficii de ordin practic, cat si estetice pentru spatiul in care este folosita. Atunci cand esti in cautarea unor solutii care presupun intretinere usoara, piatra decorativa este un mod atractiv si versatil pentru a improspata peisajul de langa casa, de care te bucuri in fiecare zi.

Iata cateva moduri practice in care poti folosi piatra decorativa in gradina ta

Inlocuieste mulciul cu piatra decorativa

Mulciul este folosit frecvent pentru gradinarit, din multe motive. Sunt insa spatii in gradina in care mulciul poate fi inlocuit cu piatra decorativa. Poti face acest lucru in acele zone din gradina, in care mulciul nu este folosit pentru fertilizarea pamantului. Spre exemplu, daca pana acum acopereai zona din jurul terasei cu mulci, poti incerca acum sa o amenajezi folosind piatra alba decorativa. Pietrele adauga textura si viata in aceasta portiune si in acelasi timp nu necesita mult efort pentru a le intretine.

Realizeaza o alee de trecere

Piatra decorativa poate fi folosita pentru terasa din curte, dar poate delimita si o poteca care sa faca legatura intre terasa si o alta zona din gradina. Spre deosebire de alte materiale din care se confectioneaza de regula aceste poteci de gradina, piatra decorativa nu trebuie inlocuita la fel de des. In zonele in care precipitatiile sunt frecvente, piatra este un material perfect pe care il poti folosi in acest sens.

Impiedica aparitia buruienilor

Piatra decorativa poate fi utilizata ca alternativa la mulciul din scoarta, fiind o varianta buna, pentru a preveni cresterea si raspandirea buruienilor in gradina.

Decorarea spatiilor de relaxare

Piatra decorativa mai poate fi folosita si pentru a delimita cat mai atractiv cateva zone de relaxare in gradina. Cu ajutorul acestui material poti decora zona de gratar, cea de luat masa sau chiar marginea unei piscine. Astfel, daca vrei sa imprimi gradinii tale un aspect cat mai natural si modern in acelasi timp, piatra alba naturala este o idee perfecta.

Solutia salvatoare pentru zonele cu probleme din gradina

Oricat de mult timp si efort depui pentru ca gradina ta sa arate impecabil, este imposibil sa nu existe in acest spatiu si unele zone cu probleme, pe care nu ai dori sa le vezi. Aproape toate gradinile au zone cu probleme, zone in care drenarea apei nu se face corespunzator sau portiuni in care gazonul nu arata asa cum ti-ai dori sa arate. Din fericire insa, aceste portiuni din gradina pot fi acoperite cu ajutorul pietrei decorative. In zona din gradina in care apa nu se scurge cum trebuie se poate forma un pat din aceste pietre, care sunt suficient de grele pentru nu fi luate de apa. Portiunile de gazon care nu arata asa cum ti-ai dori pot fi transformate in zone de relaxare printr-un decor creativ realizat tot cu piatra alba decorativa.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!