5 avantaje ale centralelor termice pe gaz

in Ghid Practic Casa

Care sunt avantajele centralelor termice pe gaz?

Centrale termice pe gaz

Daca ai decis ca a venit timpul sa investesti intr-o centrala termica pentru apartament, cel mai probabil ai fost sfatuit de prietenii care au facut deja o asemenea achizitie sa iti indrepti atentia catre centrale termice pe gaz.

De ce nu o centrala pe GPL, electrica, cu peleti sau sistem cetralizat de termoficare? Raspunsul este simplu: o centrala termica pe gaz are o multime de avantaje, prin urmare reprezinta una dintre cele mai inteligente achizitii pe care o poti face pentru casa ta.

In cele ce urmeaza detaliem, asadar, cele mai importante beneficii care rezulta din achizitia unei centrale termice pe gaz.

Posibilitatea de a fi utilizata cu orice tip de incalzire (incalzire in pardoseala, panouri radiante etc.), randamentul impresionant, usurinta cu care o poti folosi, faptul ca nu necesita o gama mare de elemente de racord si confortul termic sporit pe care il ofera sunt doar cateva dintre avantajele cu care vine la pachet achizitia unei centrale termice pe gaz.

Iar daca luam in considerare si pretul avantajos al gazului, care te va ajuta sa faci economii semnificative pe termen lung, atunci devine din ce in ce mai clar de ce acest tip de centrala este tot mai intalnit in casele din Romania si nu numai.

Iata care sunt beneficiile care rezulta din achizitia unei centrale termice pe gaz:

Eficienta energetica impresionanta

Eficienta sporita este unul dintre cele mai mari avantaje ale unei centrale termice pe gaz. De altfel, nu de putine ori vei observa ca eficienta unei centrale termice pe gaz va depasi procentul maxim de 100%. Cu alte cuvinte, comparativ cu alte modele disponibile pe piata, o centrala termica pe gaz are un randament impresionant.

In plus, aceste centrale termice isi dovedesc eficienta energetica mai ales in spatiile mari, precum cele pentru birouri sau comerciale.

Sunt potrivite pentru orice tip de incalzire

Asa cum aminteam anterior, o centrala termica pe gaz poate fi utilizata cu orice tip de incalzire, fie ca vorbim de panouri radiante, incalzire in pardoseala sau incalzire clasica cu radiatoare. Odata ce echipa de specialisti pe care ai contractat-o incheie procesul de montaj, centrala termica pe gaz poate fi racordata cu usurinta la oricare dintre aceste sisteme de incalzire mentionate anterior.

Asta se intampla, in linii mari, pentru ca o centrala termica pe gaz de ultima generatie are functii incorporate care favorizeaza o utilizare intuitiva.

Nu au nevoie de mentenanta speciala

Spre deosebire de centralele pe lemne, de exemplu, care au nevoie de mentenanta speciala, cele pe gaz necesita doar verificari standard si revizii periodice. Prin urmare, fiind foarte usor de intretinut, aceste centrale nu vor genera nici costuri suplimentare derivate din mentenata.

Durata mare de viata

O centrala termica pe gaz are o durata de viata garantata de minimum 10 ani. In plus, daca o intretii corespunzator, aceasta perioada se poate extinde considerabil, iar centrala ta va functiona fara probleme ani si ani la rand.

Economie la factura de incalzire

Avand un randament impresionant, centralele termice pe gaz te pot ajuta sa faci economii importante la factura de incalzire. In plus, consumul acestora este cu aproximativ 30% mai mic fata de cel al unei centrale clasice. Iar daca adaugam in aceasta ecuatie si costurile mai mici de exploatare, devine clar motivul pentru care centrala pe gaz este cel mai des intalnit tip de centrala din locuintele din tara noastra.

In concluzie, acestea sunt principalele avantaje care deriva din achizitionarea unei centrale termice pe gaz.

In plus, nu uita ca acest tip de centrala are si emisii reduse, ceea ce o transforma intr-o alternativa perfecta si pentru persoanele care isi doresc sa aiba o locuinta eco-friendly.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

https://activehouse.ro

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!