Contractarea unei firme de paza vs Propriii agenti de securitate pentru siguranta locuintei

in Ghid Practic Casa

Siguranta in propria locuinta este un sentiment care iti aduce liniste. Investitia in propria siguranta incepe inca din faza de proiectare a casei, cand alegi amplasamentul cel mai bun si materiale cu rezistenta superioara. Sistemele de supraveghere sunt esentiale in aceasta ecuatie, insa intrebarea care se ridica este: cine le gestioneaza? Pentru linistea ta si a familiei tale alegi sa angajezi unul sau mai multi paznici sau apelezi la serviciile unei firme de securitate? Iata cateva argumente pentru fiecare. Investeste in sisteme de siguranta

siguranta locuintei

Sursa foto

Investeste in sisteme de siguranta

Inainte de-a alege cine iti pazeste casa, asigura-te ca obiectivul in sine are un grad ridicat de securitate. In ceea ce priveste accesul in curte, gardul imprejmuitor joaca un rol esential. Materialul din care este confectionat, iluminatul si supravegherea permanenta sunt aspecte pe care nu trebuie sa le neglijezi. La fel de important este accesul in curte. Prin intermediul unei automatizari pentru porti batante, vei obtine un acces facil in propria locuinta, fara a fi nevoit sa cobori din masina. Toti cei carora le lipseste telecomanda de intrare va trebui sa se prezinte si sa solicite acces in curtea ta. Un sistem de monitorizare si supraveghere in interior si exterior iti va aduce un plus de siguranta in propria casa.

Argumente in favoarea angajarii propriilor paznici

Unul sau mai multi agenti de paza angajati de tine pentru acoperirea unui obiectiv au avantajul de a putea fi modelati pentru a raspunde nevoilor locuintei tale. Acest tip de servicii iti ofera control total asupra personalului, pe care-l recrutezi dupa propriile criterii si-l specializezi in functie de nevoi. Exista case in care agentii de paza au facut cariera, convietuind zeci de ani impreuna cu familia in care s-au si integrat. Fidelitatea si devotamentul lor sunt greu de obtinut din alte surse.

Dezavantajele propriilor agenti de paza

Primul neajuns ar fi timpul necesar cresterii unui agent de paza bun. Va trebui sa ai rabdare cu un liber-profesionist, sa-l cunosti si sa-l fidelizezi, pentru a-ti oferi un sentiment de incredere. In al doilea rand, dotarea propriilor agenti de paza revine tot in sarcina ta. Asadar, din proprietar de locuinta va trebui sa te transformi intr-o oarecare masura in patron de firma de securitate, pentru a asigura tot necesarul din punct de vedere legal si logistic personalului de paza.

Avantajele unui contract cu firma de paza

Externalizarea acestui tip de servicii are o serie de avantaje pe care trebuie sa le iei in calcul. Multitudinea de firme care ofera contracte de paza pentru locuinte te ajuta sa gasesti exact pachetul care se potriveste nevoilor casei tale. Scapi astfel de grija recrutarii si cheltuiala instruirii si dotarii agentilor. In plus, o uniforma si o masina de paza personalizata la poarta locuintei tale reprezinta un element in plus de descurajare a hotilor. Mentinerea in forma a agentilor de securitate revine in sarcina firmei angajatoare, care le pune la dispozitie abonamente si programe speciale de antrenament, fara cheltuieli suplimentare pe seama ta.

Dezavantajele serviciilor unei firme de paza

In cazul agentilor de paza contractati prin intermediul unei firme, nu vei avea control asupra personalului desemnat pentru obiectivul tau. Asadar, va fi mai greu sa-i fidelizezi. De asemenea, agentia decide componenta echipelor si-i poate muta in alte locatii, in functie de nevoile firmei. Asadar, poti risca inlocuirea unilaterala a unui agent de paza cu care te obisnuisei sau de care copiii tai erau atasati.

Siguranta si raspunsul prompt in cazul unei situatii de urgenta sunt principalul obiectiv cand vine vorba de paza locuintei tale. In functie de suprafata, constructie si volumul pe care il ai de acoperit vei putea alege daca lasi siguranta locuintei tale in sarcina unor angajati proprii sau apelezi la serviciile unei firme de paza.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!