De ce este influentat pretul blaturilor din quartz compozit?

in Diverse

Orice achizitie se bazeaza pe trei mari criterii: calitate, estetica si cost. Atunci cand vine vorba despre mobilarea si amenajarea bucatariei, criteriile mentionate devin parca mult mai importante, insa mai ales cel din urma, caci, daca vorbim despre pretul blaturilor din quartz compozit, cele mai rezistente si deosebite din punct de vedere estetic de pe piata, nu ne putem astepta ca acesta sa fie fix.

Blat bucatarie quartz compozit

Pretul blaturilor destinate spatiului de gatit si luat masa este standard doar in cazul modelelor cu dimensiuni prestabilite de producator sau comerciant. In schimb, produsele realizate pe comanda au un pret care variaza in functie de cerintele beneficiarului.

Blaturi de bucatarie din quartz compozit - pret variabil in functie de mai multi factori

In cele ce urmeaza vom discuta despre factorii care influenteaza pretul stabilit pentru blaturi de bucatarie quartz compozit realizat la comanda, acesta fiind cea mai potrivita solutie atat pentru o bucatarie moderna, cat si pentru una amenajata in stil clasic.

Comparativ cu multe alte materiale de pe piata, cum ar fi travertinul, granitul si chiar ceramica, quartz-ul compozit are un numar mult mai mare de avantaje. Cum insa subiectul acestui articol este altul, le vom mentiona succint si vom recomanda descoperirea unor informatii mai clare pe site-ul proweststone.ro.

Asadar, un blat din quartz compozit se remarca prin: durabilitate (peste 25 de ani), rezistenta mare la acizi si baze (suc de citrice, vin, otet etc.), rezistenta deosebita la zgarieturi si pete, suprafata igienica (datorata structurii non-poroase), intretinere usoara si aspect natural, potrivit pentru orice stil de design interior.

Revenind la subiect, iata care sunt principalii factori care influenteaza pretul acestor tipuri de blaturi:

  1. Materialul - quartz-ul, piatra naturala cu o duritate apropiata de cea a diamantului, in combinatie cu rasini poliesterice, pigmenti si elemente de decor (cristale de sticla sau de siliciu, sidef etc.) conduce la obtinerea unui material cu o rezistenta mare si un aspect natural deosebit: lastra din quartz compozit. In stabilirea costului final al produsului conteaza mult de unde provin lastrele (materia prima), iar apoi usurinta cu care pot fi prelucrate;
  2. Dimensiunea - avand in vedere efortul depus pentru prelucrarea materiei prime, este firesc ca folosirea unei cantitati mai mari de material sa duca la cresterea pretului produsului final. Apoi, prelucrarea unei volum mai mare de lastre de quartz compozit este si mai dificila, personalul calificat fiind nevoit sa dedice mai mult timp acestei operatiuni;
  3. Complexitate - daca spatiul in care urmeaza sa fie montat blatul are numeroase colturi sau, in orice caz, prezinta o forma mai complexa, timpul necesar realizarii acestui produs va creste direct proportional. De multe ori, in procesul de modelare a suprafetei, exista mari sanse sa se piarda material, si asta pentru a permite imbinarea perfecta a diferitelor parti componente.

Alti factori care influenteaza costul unui astfel de produs: tipul cantului, designul dorit (culoare, textura, insertii) si serviciile complementare.

IMPORTANT! Serviciile care insotesc produsul, respectiv consultanta, masuratorile, proiectarea si prelucrarea, transportul si livrarea sunt esentiale in procesul de achizitie. Asadar, trebuie sa fie realizate cu profesionalism si responsabilitate, iar oamenii care le ofera trebuie sa detina know-how-ul necesar.

Proweststone.ro - diverse modele de blaturi din quartz compozit

Prowest, una dintre cele mai apreciate si renumite companii din domeniul prelucrarii lastrelor din quartz si comercializarii blaturilor de bucatarie realizate din acest material, dispune de o oferta foarte variata si bogata. Ceea ce trebuie apreciat in mod deosebit la acest brand este ca reuseste sa aduca plusvaloare produselor executate prin serviciile asigurate cu responsabilitate, de catre o echipa de oameni dedicati.

Pe site-ul companiei, proweststone.ro, cei interesati vor gasi, pe langa cele mai deosebite modele de blaturi pentru bucatarie sau pentru baie, si serviciile necesare unei achizitii rationale si rentabile - vorbim despre consiliere, masuratori, transport si montaj.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!