Patul si micile detalii care conteaza pentru un somn odihnitor

in Diverse

Pentru o viata sanatoasa, oamenii trebuie sa se alimenteze corect, sa respire un aer curat, sa faca sport, sa stea departe de stres si sa bea cat mai multe lichide. Nu este suficient insa. Somnul este, de asemenea, extrem de important pentru o sanatate de fier si calitatea lui conteaza foarte mult. Tocmai de aceea, este bine sa se acorde o atentie mare modului in care se obtine odihna din fiecare noapte.

Paturi

Sursa foto

In principiu, un somn de buna calitate implica respectarea unui anumit orar (cel mai bine este ca programul de somn sa inceapa de la 22:00) si respectarea duratei de 7-8 ore in fiecare noapte.

De asemenea, calitatea somnului depinde foarte mult de pat. Patul este piesa de mobilier care sustine somnul si trebuie sa fie foarte bine construit si extrem de confortabil.

Care sunt micile detalii care transforma patul intr-unul confortabil?

Conform celor de la Rame-Pat.ro, fiecare element al patului conteaza. Cel mai mult insa, conteaza urmatoarele:

1. Rama patului. Este cea care da elementul estetic al acestei piese de mobilier. Este important ca estetica dormitorului sa fie una cat mai placuta, deoarece poate asigura un confort psihic ce contribuie la gradul de odihna. Exista mii de modele de rame pat, realizate din materiale variate (lemn, metal sau chiar PVC) si fiecare persoana are libertatea de a alege varianta potrivita pentru ea.

2. Somiera. Daca rama conteaza pentru confortul vizual si psihic, somiera conteaza pentru confortul fizic. O somiera pat de buna calitate trebuie sa sustina corpul celui care doarme in pat, sa nu scartie si sa fie rezistenta pe termen lung. Este de preferat sa se mizeze pe o somiera cu picioare, care sa nu se bazeze pe rama pentru sustinere. De asemenea, este bine sa se caute o somiera metalica, foarte bine construita, care sa nu scartie.

3. Salteaua. Are un impact direct asupra confortului pe care il resimte utilizatorul si chiar poate sa contribuie la sanatatea acestuia. Salteaua trebuie sa ofere o buna sustinere, sa nu aiba deformari si sa asigure acel confort imediat pe care fiecare persoana il cauta la un pat. Exista numeroase variante de saltele, de la cele clasice cu arcuri, pana la cele din spuma poliuretanica. Indiferent care este salteaua preferata, este bine sa se stie regulile de intretinere a acesteia si regulile de inlocuire. Orice saltea, indiferent cat de buna este, trebuie sa fie inlocuita dupa 7 ani de utilizare.

4. Asternuturile si pernele. Nu in ultimul rand, conteaza asternuturile si pernele. Asternuturile sunt cele cu care corpul intra in contact direct si pot oferi senzatia imediata de confort, in timp ce pernele ajuta salteaua sa ofere sustinere de buna calitate.

Toate aceste elemente sunt esentiale pentru un somn bun. In cazul in care unul dintre ele nu este de buna calitate, riscurile sunt majore. In primul rand, exista riscul unei odihne insuficiente si in al doilea rand, exista riscul unei imbolnaviri, deoarece un organism fara odihna este un organism mai slab, cu imunitate scazuta si cu multe potentiale probleme.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!