Despre rolul unui sistem de ventilatie industriala in functie de spatiu si aplicatie

in Diverse

Pentru a respira in permanenta aer proaspat si pentru a avea parte de o ventilatie corespunzatoare, indiferent de anotimp si de conditiile meteo, oamenii au nevoie de un sistem de ventilatie. Acesta nu numai ca aduce bunastare muncitorilor si celor care isi desfasoara activitati in anumite medii, ci se va dovedi o investitie pe termen lung pentru clientii din mai multe sectoare.

Sisteme de ventilatie industrale

Sursa foto

Aerul este esential vietii si furnizarea aerului proaspat este o misiune extrem de importanta, de aceea specialistii vin in intampinarea clientilor cu o paleta ampla de solutii constand in sisteme de climatizare si ventilatie cu functii variate.

Sistemul de climatizare potrivit isi va indeplini cu succes rolul

Fiecare sistem de climatizare este proiectat dupa anumite tipare pentru a realiza functiile specifice locului destinat si pentru a face fata cu succes conditiilor de mediu, precum si cerintelor care se impun. Spre exemplu, sunt modele industriale care prezinta parti componente avansate, includ diferite tehnologii si raspund solicitarilor factorilor externi cu care intra in contact.

In vederea alegerii sistemului de ventilatie industriala potrivit, cumparatorii trebuie sa tina cont de mai multe aspecte, iar in primul rand trebuie sa se orienteze in functie de tipul de camera in care va folosi acest sistem- daca este vorba despre o camera industriala, menajera sau comerciala.

De asemenea, va fi important de avut in vedere volumul camerei, tipul si caracteristicile aerului din camera, daca este curat, poluat sau contaminat si ce tip de configurare a sistemului exista. Sunt si alte aspecte de luat in considerare, si anume daca modelul este destinat montarii pe perete si include tubulatura de extractie, cu evacuare in exterior direct, cu fereastra sau pentru sistemele centralizate, daca este nevoie de cosuri de fum inox sau de alte asemenea accesorii.

Conditiile de umiditate si de temperatura si presiunea disponibila, precum si debitul solicitat, nivelul de zgomot produs si tipul de alimentare sunt caracteristici esentiale pe care trebuie sa le aiba in vedere cumparatorii.

Pentru a selecta sistemul de ventilatie potrivit trebuie urmarita modalitatea in care se doreste realizarea controlului, si anume prin evacuare, introducere sau o combinatie intre cele doua metode. In plus, se vor lua in calcul si factori importanti, precum dimensiunea si forma camerei si gradul necesar pentru a elimina in mod eficient poluantii.

Modalitatea combinata de ventilare a aerului este si cea mai eficienta dintre toate, ducand la un sistem de climatizare complet. Astfel se realizeaza aspiratia intr-un loc favorabil si evacuarea acolo unde aceasta este eficienta. Este important sa fie luata in considerare dimensionarea ventilatoarelor de introducere, care trebuie sa fie cu 20% mai mari decat sistemele de evacuare, evitandu-se in acest fel presurizarea camerei si inlaturadu-se senzatia de curent creata.

Inainte de a alege un anumit tip de sistem de ventilatie industrala, este importanta cunoasterea locului in care acesta va fi instalat, necesitatea investirii in sisteme de ventilatie si in alte sisteme de acest tip. Exista numeroase tipuri de ventilatie pe piata, printre care sisteme pentru hoteluri, birouri, spitale, cladiri de afaceri si sali de sport, cladiri rezidentiale si industriale.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!